- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de afaceri cer Guvernului o strategie fiscală pe minim trei ani
Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România cere Guvernului şi Ministerului Finanţelor să elaboreze o strategie fiscală pe cel puţi trei ani, argumentând că declaraţiile contradictorii ale reprezentanţilor Executivului privind diferite variante de măsuri fiscale în 2009 şi 2010 creează confuzie.
Oamenii de afaceri cer Guvernului o strategie fiscală pe minim trei ani
"AOAR consideră că declaraţiile contradictorii ale reprezentanţilor Guvernului privind diferite variante ale măsurilor fiscale în 2009 şi 2010 creează confuzie în mediul de afaceri, confruntat în acest an cu multiple dificultăţi", se arată într-un comunicat al asociaţiei.
Ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă, a declarat, vineri, că va propune Guvernului ca impozitul minim să fie eliminat în toamna acestui an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Guvernul a introdus, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), pentru firmele cu venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru societăţile cu venituri de peste 129 milioane lei.
Totodată, AOAR reaminteşte Ministerului Finanţelor că a promis mediului de afaceri şi societăţii, încă din ianuarie 2009, realizarea unei programări bugetare multianuale, pentru o mai bună predictibilitate privind bugetul de stat şi a modului de cheltuire a banului public.
"Programarea multianuală a fost recunoscută ca necesitate, impusă de procesul atrageriii fondurilor europene, fiind un document indispensabil în condiţiile încheierii acordului financiar cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană", se precizează în comunicat.
Oamenii de afaceri consideră ca inacceptbilă continuarea emiterii de ordonanţe de urgenţă care promovează modificări ale Codului Fiscal, ale Codului de Procedură Fiscală şi alte reglementări.
Reprezentanţii oamenilor de afaceri susţin că transparenţa activităţii Ministerului Finanţelor a scăzut, îndeosebi în ceea ce priveşte finanţarea investitţiilor publice, iara această situaţie reprezintă un semn major de îngrijorare faţă de cheltuirea banului public în vederea susţinerii economiei pentru o ieşire cât mai rapidă din criza economică.
"Mediul de afaceri românesc este suficient de matur, informat şi responsabil pentru a lua în discuţie orice tip de măsuri fiscale, sau de altă natură, în condiţiile existenţei unor analize profesioniste, corecte şi bazate pe realităţile anului 2009 şi în condiţiile în care, în mod onest, se doreşte fiscalizarea echitabilă a tuturor sectoarelor de activitate, indiferent de interese personale sau de partid", potrivit comunicatului.
AOAR consideră că este neproductivă continuarea politicii promovată de Finanţe, măsurile adoptate în ultimele luni contribuind doar la nemulţumiri suplimentare în mediul de afaceri din România.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO