- Home
- Economic
- WASHINGTON, (02.02.2015, 18:41)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Obama propune un proiect de buget pentru anul fiscal 2016 care intră în conflict cu republicanii
Preşedintele Barack Obama propune Congresului SUA un proiect de buget de 4.000 miliarde dolari pentru anul fiscal 2016, care prevede majorări de taxe pentru corporaţii şi persoane cu venituri mari, finanţarea unor proiecte de infrastructură şi a educaţiei şi stabilizarea deficitului bugetar.
Urmărește
151 afișări
Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Propunerile îi pun pe republicani, majoritari în Congres, în faţa unor decizii politice dificile, fie să menţină actualul nivel al taxelor pentru cei cu venituri mari, fie să crească cheltuielile pentru clasa de mijloc, Pentagon şi companiile din sectorul infrastructurii, relatează Bloomberg.
Atenuarea decalajelor între venituri a devenit principala temă politică a democraţilor, în anticiparea nominalizării lui Hillary Clinton în cursa pentru preşedinţia SUA, în 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Proiectul de buget pentru anul fiscal care începe în octombrie include propuneri recente ale preşedintelui Obama pentru direcţionarea asistenţei către clasa de mijloc, prin scutiri de taxe şi programe destinate educaţiei, calificării profesionale şi îngrijirii copiilor.
În urma alegerilor parţiale din noiembrie anul trecut, republicanii au obţinut majoritatea atât în Camera Reprezentanţilor, cât şi în Senat, iar Obama, în loc să renunţe la obiectivele sale, a adoptat o strategie mai agresivă.
Republicanii au început să critice propunerile înainte ca proiectul de buget să ajungă în Congres.
"Cred că preşedintele vrea să exploateze invidia economică. Această redistribuire de sus în jos nu funcţionează. Este bună pentru politică, dar nu şi pentru creşterea economică", a declarat Paul Ryan, republican din Wisconsin, membru în Camera Reprezentanţilor.
Congresul nu este obligat să susţină proiectul de buget al preşedintelui, fiind probabil ca majoritatea propunerilor importante ale acestuia să fie ignorate de republicani, care redactează propriile propuneri de cheltuieli.
Între măsurile propuse de Obama se numără subvenţionarea costurilor pentru majoritatea studenţilor la colegii de stat, triplarea deducerilor fiscale pentru familiile cu copii cu vârste de sub cinci ani şi crearea unei noi deduceri fiscale de 500 de dolari pentru unul dintre soţi, în cazul în care ambii părinţi lucrează.
Proiectul de buget prevede un deficit de 474 miliarde de dolari, echivalent cu 2,5% din PIB, nivel considerat sustenabil de majoritatea analiştilor, aflat sub deficitul de 3,2% din 2015.
În 2009, la venirea la putere a lui Obama, Statele Unite au înregistrat un deficit record de 1.400 de miliarde de dolari.
În domeniul fiscal, Obama propune creşterea limitei superioare a impozitului pe câştigurile de capital şi dividende de la 23,8% la 28% şi impunerea de taxe pe transferul activelor în caz de deces.
Totodată, preşedintele vrea să impună o taxă de 14% companiilor care nu îşi repatriază profiturile, precum producătorii de medicamente sau din sectorul IT, spre deosebire de companiile din infrastructura rutieră sau de utilităţi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe