- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.11.2012, 12:00)
- Raluca Ghinea
Obiceiurile bancare ale românilor: Doar jumătate au relaţii cu băncile. Ţara noastră e codaşă în Europa Centrală şi de Est
Puţin peste jumătate dintre români (56%) au o relaţie cu o bancă sau mai multe, acest nivel plasând România pe ultimul loc din Europa Centrală şi de Est într-un clasament condus de Slovenia, Austria şi Croaţia, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare a pieţei GfK.
Urmărește
477 afișări
Obiceiurile bancare ale românilor: Doar jumătate au relaţii cu băncile. Ţara noastră e codaşă în Europa Centrală şi de Est (Imagine: Shutterstock)
Studiul Financial Market Data Services (FMDS) măsoară obiceiurile bancare ale locuitorilor cu vârsta de peste 15 ani din 13 ţări ale Europei Centrale şi de Est.
Gradul de bancarizare pentru ţările din regiune era în 2010 de 80% şi va creşte în continuare.
"Dacă ţări precum Austria, Slovenia, Cehia şi Croaţia au populaţia aproape integral bancarizată, Polonia, Bosnia Herţegovina sau Kazahstan au un potenţial uriaş, cu aproximativ o treime din populaţie încă nebancarizată în prezent", se arată într-un comunicat al GfK.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
Polonia şi Kazahstan au un grad de bancarizare a populaţiei de 71%, iar Bosnia Herţegovina de 74%, iar în fruntea clasamentului se află Slovenia, cu o polulaţie bancarizată integral, urmată de Austria cu 98%, Croaţia şi Cehia, cu câte 90%.
În ceea ce priveşte folosirea produselor bancare, o treime dintre români deţineau cel puţin un cont curent în prima jumătate a anului, în timp ce în regiune procentajul a crescut de la 41% în 2008 la 47% anul trecut.
În România, patru din zece români sunt posesorii unui card, aproape 39% având carduri de debit şi 4,5% carduri de credit. În Europa, numărul cardurilor a crescut în mod constant în ultima perioadă, câştigând fiecare al doilea locuitor al ţărilor din regiune.
Citește pe alephnews.ro: Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Senzori pentru albine și ciuperci ca materiale de construcție: Care sunt inovațiile care vor remodela viața în 2025
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe