Obligaţiunile Irlandei şi ale altor ţări îndatorate din zona euro îşi continuă declinul
Obligaţiunile celor mai îndatorate ţări din zona euro, în frunte cu Irlanda, au continuat miercuri să aibă o evoluţie negativă din cauza temerilor privind extinderea crizei bugetare din această ţară în restul regiunii, transmite Bloomberg.
Obligaţiunile Irlandei şi ale altor ţări îndatorate din zona euro îşi continuă declinul (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Astfel, obligaţiunile Spaniei şi Greciei s-au depreciat după ce ratingul Irlandei a fost retrogradat cu două trepte de către Standard&Poor's, care anticipează escaladarea costului de salvare a băncilor.
În cazul Germaniei, obligaţiunile au scăzut după ce o emisiune de titluri a guvernului a fost sub aşteptări.
Şi obligaţiunile Portugaliei au o evoluţie negativă, ca urmare a celei mai mari greve declanşate în ţară în ultimii 22 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
"Există multă teamă şi îngrijorare. Principala problemă este dacă Spania va fi târâtă în această situaţie şi cât de mult. Costul Irlandei şi Portugaliei poate fi suportat, dar cu Spania este o altă problemă, având în vedere mărimea PIB-ului", a declarat Michael Leister.
La ora 11:00 GMT, randamentul obligaţiunilor irlandeze pe termen de zece ani era în creştere cu 0,03 puncte procentuale, la 8,95%.
Randamentul obligaţiunilor portugheze pe zece ani a urcat cu 0,13 puncte, la 7,19%.
Pentru Spania, randamentul acestui tip de obligaţiuni a avansat cu 0,17%, la 5,1%.
Şi în Germania, randamentul obligaţiunilor cu maturitate la zece ani a crescut cu 0,02 puncte, la 2,57%.
Germania a vândut obligaţiuni în valoare de 4,8 miliarde de euro, cu un randament mediu de 2,59% şi maturitate în ianuarie 2021, cererea devansând oferta de 1,2 ori. Guvernul german urmărea vânzarea unor obligaţiuni de până la şase miliarde de euro.
Euro s-a depreciat cu 0,3%, la 1,3330 dolari pe unitate, declinul din această săptămână ajungând la 2,6%.
Obligaţiunile Irlandei, Portugaliei şi Greciei s-au depreciat după ce liderii Uniunii Europene au convenit, la sfârşitul lui octombrie, să analizeze propunerea Germaniei de creare a unui mecanism permanent de salvare a statelor cu probleme financiare, din 2013. Mecanismul ar implica restructurarea datoriilor, costul urmând să fie suportat şi de deţinătorii privaţi de obligaţiuni suverane.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO