- Home
- Economic
- LONDRA, (24.02.2014, 18:36)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Obligaţiunile Ucrainei sunt în creştere, în speranţa unui ajutor internaţional
Noii lideri ai Ucrainei au avertizat că economia este pericol şi ar putea intra în incapacitate de plată, dar preţul obligaţiunilor guvernamentale este în creştere, investitorii sperând că ţara va primi sprijin internaţional.
Urmărește
61 afișări
Obligaţiunile Ucrainei sunt în creştere, în speranţa unui ajutor internaţional (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Obligaţiunile ucrainene denominate în dolari cu maturitate în 2023, de referinţă, au înregistrat pe 21 februarie cea mai mare creştere din ultimele două luni, înainte ca preşedintele Viktor Ianukovici să fie demis, iar prerogativele sale să fie preluate de liderul Parlamentului, Oleksandr Turcinov, relatează Bloomberg.
Preţul obligaţiunilor a continuat să urce luni, iar randamentul a scăzut cu 1,13 puncte procentuale, la 9,07%, cel mai redus nivel din această lună. Declinul este cel mai amplu după luna decembrie, când Ucraina a obţinut sprijin financiar din partea Rusiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Principalul indice bursier al Ucrainei a urcat luni cu 12%, aducând creşterea din ultimele trei şedinţe la 20%.
Îndepărtarea lui Ianukovici a creat condiţiile încetării confruntărilor violente în care zeci de oameni şi-au piedut viaţa, dar rămâne problema stabilizării hrivnei şi plăţii datoriilor.
Europa, Statele Unite şi FMI s-au declarat gata să ajute Ucraina. Ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, a spus însă săptămâna trecută că situaţia din Ucraina trebuie să se stabilizeze, înainte ca ţara să mai primească fonduri din cele 15 miliarde de dolari promise de Rusia în decembrie.
"Trebuie să aşteptăm noul guvern şi primele cuvinte ale noului premier, despre finanţare", a declarat Alexander Valcisen, director la Investment Capital Ukraine in Kiev.
Turcinov a afirmat pe site-ul Parlamentului că economia este într-o situaţie de "pre-default".
Standard&Poor’s a retrogradat la sfârşitul săptămânii trecute ratingul Ucrainei la nivelul CCC, aflat cu opt trepte sub nivelul recomandat pentru investiţii, din cauza riscului de intrare în incapacitate de plată.
Ministrul interimar al Finanţelor Iuri Kolobov a anunţat luni că Ucraina are nevoie de 35 de miliarde de dolari în următorii doi ani, solicitând organizarea unei conferinţe internaţionale a donatorilor în acest sens, relatează AFP.
"Suma unui ajutor macroeconomic de care Ucraina are nevoie poate atinge 35 miliarde de dolari în perioada 2014-2015", a spus Kolobov într-un comunicat.
"Am cerut partenerilor noştri occidentali, Polonia, Statele Unite, acordarea unui credit în termen de o săptămână-două", a subliniat ministrul, fără să precizeze valoarea creditului solicitat.
Ucraina a propus, de asemenea, organizarea unei mari conferinţe internaţionale a donatorilor, împreună cu UE, Statele Unite, FMI şi alte organizaţii financiare internaţionale, cu scopul de obţine fonduri în vederea modernizării şi reformelor în ţară.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe