- Home
- Economic
- (21.07.2020, 18:38)
- Andreea Dragoş
Obţinem de trei ori mai mult de la UE faţă de sumele pe care le dăm
- La finalul summitului UE de la Bruxelles, România a obţinut 80 miliarde de euro
- Banii vor fi folosiţi pentru a reface infrastructura din ţară şi pentru a reporni economia
- Specialiştii spun că e o sumă importantă pentru România şi ne trebuie proiecte viabile
- Cel mai probabil, procesul de negociere va dura până la anul
Urmărește
715 afișări
Primim bani. Dar ştim ce să facem cu ei? Rămâne de văzut. Cei 80 de miliarde de euro veniţi din partea UE după 4 zile de negocieri ar trebui să ne ajute să refacem infrastructura, să construim spitale, şcoli şi să relansăm economia.
Analiştii economici spun că e o sumă importantă ce poate ajuta România, dar trebuie să venim cu proiecte viabile, iar puterea noastră de negociere nu e foarte mare.
„Noi obţinem mai mulţi bani, cam de trei ori mai mulţi bani decât sumele cu care contribuim la bugetul Uniunii Europene, deci este normal ca şi puterea noastră de negociere să fie mai mică. De ce depinde totul? Păi acum depinde, în primul rând, de un guvern care să respecte statul de drept”, este de părere analistul economic Dragoş Cabat.
Pentru a atrage fondurile puse la dispoziţie de UE trebuie să avem şi proiecte viabile.
„Să avem proiecte de investiţii care să poată fi finanţate cu aceste fonduri. România are o tradiţie slabă în accesarea fondurilor europene. Doar undeva la 20% din sumele pe care le-am fi putut accesa, le-am şi atras efecitv, tocmai pentru că nu am fost în stare să venim cu proiecte”, a mai spus Cabat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria