- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OCDE: Revenirea economică a zonei euro este învăluită în continuare de incertitudini
Revenirea economică a zonei euro este învăluită în continuare de incertitudini, iar şefii de state şi de guverne din regiune trebuie să consolideze sistemele de gestionare a crizelor, apreciază Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
OCDE: Revenirea economică a zonei euro este învăluită în continuare de incertitudini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
OCDE consideră că revenirea economiei din zona euro continuă şi va fi, probabil, "slabă şi lentă". Organizaţia subliniază că măsurile de reducere a deficitelor, prioritate imediată a statelor din regiune, ar putea frâna relansarea pe termen scurt.
"Revenirea rămâne înconjurată de mari incertitudini", menţionează OCDE într-un raport referitor la zona euro.
Organizaţia apreciază că este esenţial ca sistemul bancar să se însănătoşească pentru a susţine creşterea economică. În acest scop, va fi nevoie de recapitalizarea băncilor, însă va trebui găsită, totodată, şi o modalitate de a retrage sprijinul pentru sistemul financiar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
De asemenea, trebuie consolidată guvernanţa economică şi monetară, pentru a îmbunătaţi reacţia în faţa crizei şi pentru a înăspri supravegherea defiictelor bugetare şi a datoriilor din regiune.
OCDE recomandă zonei euro înfiinţarea unui mecanism credibil de gestionare a crizelor bugetare, care să cuprindă facilităţi de asigurare a lichidităţilor, acordate sub condiţii stricte.
Raportul pune, de asemenea, accent pe dezechilibrele foarte mari din anumite state, formate înainte de recesiune, dar care au agravat criza, cu ecouri la nivelul întregii zone euro.
În statele cu probleme va trebui adoptată o rigoare mai mare în domeniul salariilor şi preţurilor, pentru a ameliora competitivitatea.
"O reducere a salariilor şi a preţurilor nu trebuie exclusă şi, în anumite cazuri, aceste măsuri sunt inevitabile", arată studiul.
Reechilibrarea va fi, însă, dificilă şi va necesita timp.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.