- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OCDE: Rezerva Federală şi Banca Angliei trebuie să crescă dobânzile cheie
Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite şi Banca Angliei trebuie să urmeze exemplul Băncii Centrale Europene şi să majoreze dobânzile de politică monetară mai devreme decât au planificat, pentru a reacţiona la dovezile de creştere economică sustenabilă, potrivit OCDE.
La a 50-a aniversare, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a dat un mesaj pozitiv referitor la evoluţia economiei mondiale, care a permis revenirea la normal a politicilor fiscale şi monetare, relatează Financial Times.
"Ne aflăm într-o fază de revenire mai puternică, cu indicii care arată că redresarea se autosusţine şi este mai puţin influenţată de măsuri strategice", a declarat Pier Carlo Padoan, economist şef al organizaţiei.
Estimările economice ale OCDE nu au suferit modificări notabile şi arată o creştere constantă, dar nu spectaculoasă, în ţările membre, în anii următori.
Economia Statelor Unite va avansa cu 2,6% în acest an şi 3,1% în 2012, iar cea a zonei euro va avansa cu 2% în ambii ani, potrivit OCDE.
Şomajul se va menţine ridicat, cu mult peste nivelul anterior crizei.
Pentru anii viitori, OCDE anticipează riscuri semnificative la adreasa dezvoltării economiei mondiale, precum încetinirea creşterii în China, criza datoriilor din zona euro şi creşterea preţurilor mărfurilor.
În pofida acestor riscuri, OCDE recomandă SUA şi Marii Britanii să înceapă mai devreme înăsprirea politicilor monetare, ca urmare a amplificării riscului ca inflaţia să ducă la majorări ale salariilor şi creşterea persistentă a preţurilor.
Fed ar trebui să mărească dobânda cheie cu mult mai rapid decât aşteptările pieţei, cu o primă astfel de măsură la jumătatea acestui an şi o creştere totală de un punct procentual în restul anului.
Şi Banca Angliei ar trebui să înceapă în curând creşterea dobânzii, iar viteza de adoptare a măsurilor să depindă de succesul consolidării fiscale.
Dobânda de politică monetară din Statele Unite este aproape de nivelul zero (în marja 0-0,25%), iar cea din Marea Britanie de numai 0,5%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO