- Home
- Economic
- LONDRA, (11.04.2014, 17:35)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OCDE: Ţările dezvoltate au crescut în 2013 taxele pe venit pentru al treilea an consecutiv
Guvernele din ţările cu economii dezvoltate au crescut în 2013 taxele pe venit pentru al treilea an consecutiv, în încercarea de a reduce deficitele bugetare, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Urmărește
80 afișări
OCDE: Ţările dezvoltate au crescut în 2013 taxele pe venit pentru al treilea an consecutiv (Imagine: Shutterstock)
Povara fiscală a crescut în 21 dintre cele 34 de state membre ale organizaţiei, a scăzut în 12 şi a stagnat într-o singură ţară, scrie cotidianul Wall Street Journal. Povara fiscală reprezintă diferenţa dintre costul total al unei companii cu un angajat şi venitul net rămas acestuia după plata taxelor şi contribuţiilor sociale atât de către angajator, cât şi de către angajat.
În medie, povara fiscală a crescut la 35,9% din costul total cu un angajat, de la 35,7% în 2012. În deceniul anterior, procentajul a scăzut treptat, dar trendul s-a inversat în ultimii ani, ca urmare încercărilor guvernelor de a-şi consolida veniturile, afectate de criza financiară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Majorarea de anul trecut a fost determinată aproape integral de creşterea sumelor plătite în contul taxelor pe venit, potrivit OCDE. Deşi taxele nu au crescut, eliminarea unor scutiri a condus la contribuţii mai mari în anumite ţări.
În medie, contribuţiile sociale plătite de angajatori au scăzut uşor, guvernele încercând astfel să încurajeze companiile să angajeze.
Veniturile angajaţilor ajustate cu inflaţia au scăzut în această perioadă la nivelul ţărilor OCDE.
Combinaţia dintre taxele mai ridicate şi salariile mai mici sugerează că este puţin probabilă o accelerare rapidă a consumului în ţările dezvoltate, necesară pentru o recuperare mai puternică a economiei.
Declinul salariilor ajustate cu inflaţia a fost mai temperat decât în anii precedenţi, în parte din cauza ritmului mai lent de creştere a preţurilor. Salariile calculate fără impactul inflaţiei au scăzut în doar trei ţări, Grecia, Cehia şi Irlanda.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe