Oferta de conversie a creditelor Volksbank în franci elveţieni, acceptată de 83% dintre clienţi

Oferta Băncii Transilvania de conversie a creditelor în franci elveţieni din portofoliul Volksbank a fost acceptată de 14.712 clienţi, reprezentând 83,1% dintre clienţii vizaţi, iar aproape 3.000 de persoane au refuzat să semneze propunerea, potrivit rezultatelor finale anunţate marţi de BT.

Urmărește
527 afișări
Imaginea articolului Oferta de conversie a creditelor Volksbank în franci elveţieni, acceptată de 83% dintre clienţi

Oferta de conversie a creditelor Volksbank în franci elveţieni, acceptată de 83% dintre clienţi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Astfel, 17.619 de clienţi cu credite în CHF, respectiv 99,5% dintre cei eligibili, s-au programat pe parcursul campaniei, derulată până la 31 iulie, pentru a intra în posesia ofertei.

Majoritatea celor care au acceptat conversia (95,9%) a optat pentru moneda naţională, iar restul pentru euro.

Campania de conversie a implicat 530 de angajaţi ai celor două bănci, precum şi 200 de notari.

"Mulţumim clienţilor Volksbank România pentru încredere, ne dorim ca această ofertă să fie începutul unei colaborări pozitive, pe termen lung", a declarat într-un comunicat directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik.

Oferta a vizat conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau euro, cu un discount aplicat la sold de 22,5%, după reducerea acestuia cu contravaloarea comisionului de risc/administrare plătit de clienţi şi nerecuperat până la data conversiei.

Până la 30 septembrie, Volksbank reduce automat soldul creditelor tuturor clienţilor, indiferent de monedă, cu sumele achitate în contul comisionului de risc, de administrare şi/sau de rezervă minimă oligatorie şi nerestituite încă. Circa 15.000 de clienţi se află în această situaţie.

Pentru structurarea integrării Volksbank România în cadrul BT, Banca Transilvania colaborează cu firma de consultanţă A.T. Kearney, se mai arată în comunicat.

Banca Transilvania a obţinut în primul semestru un profit brut de 226,31 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar activele au urcat cu 8,4% de la finele anului trecut, la 38,6 miliarde lei, în condiţiile creşterii soldului de credite cu 13,4%. Profitul net al băncii s-a situat la 190,2 milioane lei, fiind mai mare cu 5,1%.

Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 9,84% din totalul portofoliului de credite al Băncii Transilvania, coborând pentru prima dată în ultimii ani sub pragul de 10%.

La nivel de grup, portofoliul de credite cumulează 26,8 miliarde lei, iar depozitele ajung la 35,6 miliarde lei.

Banca Transilvania este a treia instituţie de credit din sistemul bancar românesc în funcţie de active, după BCR şi BRD, având o cotă de piaţă de 9,8%. BT are peste 6.000 de angajaţi şi o reţea formată din 550 de sedii.

BT a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunileVolksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice, cele două instituţii de credit urmând să acţioneze ca entităţi separate până la finalizarea procesului de preluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici