Oficial BCE: Avem în faţă încă două-trei trimestre dificile

Economia zonei Euro se va confrunta cu dificultăţi şi în trimestrele următoare, după recesiunea înregistrată în perioada aprilie - septembrie, a declarat reprezentantul Italiei în Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europeane (BCE), Lorenzo Bini Smaghi.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Oficial BCE: Avem în faţă încă două-trei trimestre dificile

Oficial BCE: Avem în faţă încă două-trei trimestre dificile

"Avem în faţă încă două-trei trimestre dificile", a spus Bini Smaghi.

Biroul de Statistică al Uniunii europene, Eurostat, a anunţat, vineri, că economia zonei Euro a intrat în recesiune, după scăderea Produsului Intern Brut cu 0,2% în trimestrul al treilea, care a urmat unui deficit similar în perioada aprilie - iunie.

Este prima recesiune cu care se confruntă statele care folosesc moneda unică din 1999, anul lansării uniunii monetare.

Printre cele mai importante state membtre ale zonei Euro care au anunţat instaurarea recesiunii economice sunt Germania şi Italia. Franţa a înregistrat o creştere modestă a PIB-ului, de 0,14%. În plus, Spania s-a confruntat cu o contracţie a economiei în în perioada iulie-septembrie, iar economiştii estimează că guvernul de la Madrid va anunţa intrarea în recesiune la încheierea ultimului trimestru al anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici