- Home
- Economic
- FRANKFURT, (23.09.2010, 19:22)
- Anca Dumitrescu , Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial BCE: Economiile periferice din zona euro trebuie să aplice reforme structurale
Statele periferice din zona euro, precum Portugalia, Spania, Grecia şi Irlanda, trebuie să aplice reforme structurale pentru rezolvarea decalajelor între performanţele economice ale celor 16 state din regiune, a declarat Axel Weber, membru în conducerea BCE.
Urmărește
25 afișări
Oficial BCE: Economiile periferice din zona euro trebuie să aplice reforme structurale (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Weber a afirmat într-un discurs la Strasbourg că majoritatea reformelor trebuie să aibă loc în Portugalia, Spania, Grecia şi Irlanda, unde persistă deficitele de cont curent.
Majorarea salariilor şi stimularea cererii interne în ţările cu excedente de cont curent, precum Germania, vor avea un impact scăzut pentru echilibrarea situaţiei, consideră Weber, care deţine şi funcţia de preşedinte al Bundesbank, banca centrală din Germania.
"Având în vedere structura actuală a comerţului, majorarea importurilor Germaniei cu 10% ar îmbunătăţi balanţa contului curent în Spania, Portugalia şi Grecia cu numai 0,25%", a arătat Weber.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
El a explicat că motivele mai profunde ale dezechilibrelor sunt factori interni din ţările care înregistrează deficite, astfel încât acestea trebuie să acţioneze.
Statele din sudul Europei, cu deficite bugetare mari, s-au confruntat în acest an cu o criză a datoriilor suverane şi sunt nevoite să se împrumute cu dobânzi mari.
Banca Centrală Europeană le-a cerut să adopte reforme structurale pentru stimularea exporturilor şi îmbunătăţirea competitivităţii, care s-a erodat în ultimii ani.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe