Oficial SUA: Băncile din Rusia trebuie sancţionate. Aliaţii din regiune sunt speriaţi de moarte

Băncile din Rusia trebuie să fie supuse sancţiunilor împotriva Rusiei, a declarat duminică preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, republicanul John Boehner, care vede necesar ca preşedintele Barack Obama să insiste mai mult pentru a obţine un răspuns mai dur din partea naţiunilor europene.

1437 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Băncile din Rusia trebuie sancţionate. Aliaţii din regiune sunt speriaţi de moarte

John Boehner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să mergem împotriva băncilor. Sunt îngrijorat că nu i-am presat suficient pe europeni să adopte o poziţie fermă împotriva ruşilor. Aliaţii noştri din regiune sunt speriaţi de moarte", a afirmat Boehner într-un interviu acordat Fox News Channel, citat de Bloomberg.

Oficialii americani au discutat despre ţintirea cu sancţiuni a anumitor sectoare economice ale Rusiei, cum ar fi cel al energiei şi cel financiar, dar până în prezent au fost incluse pe lista sancţiunilor doar 45 de persoane şi 19 companii, între care SMP Bank şi Bank Rossiya.

Potrivit unor oficiali ai Uniunii Europene, UE se pregăteşte să penalizeze companiile ruseşti care au expropriat active în Crimeea şi ar putea aproba o listă la începutul săptămânii viitoare.

Boehner a mai spus că acţiunile lui Putin fac lumea, şi în mod cert Europa, mai puţin sigure.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici