- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Olanda îşi temperează tonul cu privire la aderarea Bulgariei la Schengen
Bulgaria mai are de obţinut o evaluare pozitivă în raportul asupra Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru a adera la Schengen, a declarat Karel Van Kesteren, ambasadorul olandez la Sofia, exprimându-şi speranţa ca raportul din vară să fie pozitiv.
Olanda îşi temperează tonul cu privire la aderarea Bulgariei la Schengen
Olanda a declarat că doreşte două rapoarte pozitive asupra MCV, pentru a permite aderarea Bulgariei şi României la acordul Schengen la nivelul frontierelor aeriene şi maritime, relatează site-ul Novinite.com
Van Kesteren a citat marţi, într-o conferinţă de presă, o apreciere a premierului olandez Mark Rutte potrivit căreia rapoartele interimare din februarie au fost "mai mult sau mai puţin pozitive".
Ambasadorul şi-a exprimat totodată speranţa ca cel de al doilea raport pozitiv să fie cel din această vară. "Ţine în întregime de voi. Eu sper că veţi face tot posibilul pentru a realiza acest lucru", a declarat Karel Van Kesteren, citat de BGNES.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
„El mi-a propus acest lucru”. Vladimir Putin dezvăluie că Joe Biden a propus amânarea aderării Ucrainei la NATO în 2021
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
De asemenea, el a indicat două subiecte-cheie în cadrul cărora ţara sa speră ca Bulgaria înregistreze progrese, şi anume adoptarea unei legislaţii eficiente cu privire la confiscarea bunurilor ilegale şi consolidarea transparenţei în nominalizarea membrilor Consiliului Suprem al Magistraturii. O posibilă aderare la nivelul frontierelor terestre ale Bulgariei urmează să fie discutată ulterior, după raportul MCV din această vară, a subliniat diplomatul.
Potrivit lui Van Kesteren, nu doar un singur partid, ci întregul spectru politic din ţara sa şi-a exprimat preocuparea faţă de pregătirea Bulgariei de a adera la spaţiul Schengen. Precizarea survine în contextul unor acuzaţii potrivit cărora Partidul Libertăţii (PVV, extremă dreapta) al lui Geert Wilders ar fi exercitat presiuni asupra Guvernului, pentru a se opune aspiraţiilor Bulgariei şi României.
La începutul lui martie, Rutte a reiterat că Guvernul său nu se opune ca cele două ţări să se alăture spaţiului de liberă circulaţie, ci că vrea "garanţii absolute" că ele vor respecta criteriile Schengen.
Cele două state membre ale Uniuni Europene (UE) urmau să adere la Schengen în primăvara lui 2011, dar aderarea lor a fost blocată de ţări ca Franţa, Germania, Olanda şi Finlanda, care şi-au exprimat îngrijorarea că unele probleme cu privire la crima organizată şi corupţie ar putea afecta siguranţa spaţiului Schengen. Totodată, atât Bulgaria, cât şi România, au fost plasate sub MCV în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, în urma percepţiei unor probleme în modul de gestionare a corupţiei şi crimei organizate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:22
Brazilia afirmă că lucrătorii de la uzina BYD din China sunt victime ale traficului de persoane
-
astăzi, 09:03
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale