- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Olguţa Vasilescu: Rolls Royce ar fi putut ajunge la Craiova, dar puterea de la Bucureşti nu ne-a ajutat
Compania britanică Rolls Royce, care produce şi echipamente de aviaţie, a fost interesată de o investiţie la Fabrica de Avioane de la Craiova, dar "puterea" de la Bucureşti nu a ajutat la realizarea proiectului, a afirmat, vineri seară, la un post local de televiziune, senatorul Lia Olguţa Vasilescu.
Olguţa Vasilescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Parlamentarul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu a declarat, vineri seară, la o emisiune a postului local de televiziune 3TV că a salvat de mai multe ori de la faliment Fabrica de Avioane din Craiova.
"Nu ştiu dacă se ştie, dar Fabrica de Avioane a fost salvată de mine de două ori de la faliment în perioada în care am fost parlamentar, în sensul că m-am îngrijit de fiecare dată ca să aibă contracte", a spus senatorul de Dolj.
Olguţa Vasilescu a afirmat că de "aproape un an de zile" discută cu reprezentanţii companiei britanice Rolls Royce, care "produce şi motoare de avioane nu doar celebrele maşini", pentru a investi în uzina de la Craiova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
"Voi face tot ce ţine de mine pentru a revitaliza Fabrica de Avioane. Sunt în nişte discuţii de aproape un an de zile cu o firmă foarte mare. Este vorba de Rolls Royce (…) Suntem în negocieri în continuare, am avut însă mari probleme cu Guvernul României. Am încercat să am discuţii cu domnul Videanu, după ce aceşti domni au încercat să ajungă la Ministerul Economiei şi nu au fost primiţi nici măcar la nivel de subsecretar de stat. Au fost primiţi la nivel de director, care nu are niciun fel de putere acolo. Aşa au ajuns la mine, printr-un intermediar, şi m-au întrebat dacă îi pot ajuta", a mai spus senatorul PSD.
Potrivit sursei citate, unul dintre reprezentanţii companiei britanice a ajuns la Craiova şi a văzut "ce poate să facă" uzina din Bănie.
"A venit aici reprezentantul pe partea de Europa Centrală şi de Est, a văzut ce pot să facă cei de la Fabrica de Avioane, a dat câteva CD-uri cu piese pe care ar dori să le facă aici, însă partea proastă este că nu mai sunt acele linii de producţie care să poată să susţină o astfel de afacere. Sper ca în perioada următoare să putem aduce această investiţie la Craiova", a precizat Lia Olguţa Vasilescu.
Parlamentarul doljean a afirmat că Rolls Royce este interesat să preia "încă de pe băncile facultăţii" tineri studenţi, cărora să le "finanţeze studiile" după care să lucreze în baza unui contract semnat pe cinci ani pentru compania britanică.
Întrucât nu a primit sprijinul de care ar fi avut nevoie din partea Guvernului, compania Rolls Royce ar fi decis să construiască o altă fabrică în Cehia.
"S-au finalizat la un moment dat aceste discuţii, care au rămas în coadă de peşte pentru că până acum puterea de la Bucureşti nu s-a mişcat deloc ca să ne ajute. Dar eu sper că vor veni până la urmă, pentru că doreau să construiască o fabrică din temelii în Cehia, însă i-am rugat să nu o facă, pentru că e mai bine să vină şi să investească aici întrucât ei aveau nevoie de nişte certificate pe care le deţine Fabrica de Avioane, plus că mâna de lucru este deja formată aici", a mai spus senatorul Lia Olguţa Vasilescu.
De-a lungul anilor, Fabrica de Avioane din Craiova a făcut obiectul mai multor încercări de privatizare, care însă nu s-au concretizat.
La sfârşitul lunii noiembrie 2010, la Fabrica de Avioane de la Craiova mai lucrau 315 salariaţi, numărul lor diminuându-se constant imediat după anul 1990. La înfiinţarea uzinei, în 1972, au fost angajate 208 persoane, cei mai mulţi salariaţi înregistrându-se în 1990, respectiv 4.703.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO