Prima pagină » Economic » Tupeu cât Groapa Marianelor: compania OceanGate, aflată în spatele tragediei de pe Titan, are de vânzare un alt submarin

Tupeu cât Groapa Marianelor: compania OceanGate, aflată în spatele tragediei de pe Titan, are de vânzare un alt submarin

Compania deţinută de Stockton Rush, decedat ca urmare a imploziei submersibilului Titan, propune amatorilor un alt submarin, Antipodele, scos la vânzare pentru suma de aproximativ 723.000 de euro.
Tupeu cât Groapa Marianelor: compania OceanGate, aflată în spatele tragediei de pe Titan, are de vânzare un alt submarin

Au trecut câteva săptămâni de la tragedia petrecută pe submarinul Titan, deţinut de OceanGate, accident care a luat viaţa a cinci persoane care încercau să ajungă la epava Titanicului.

Deşi OceanGate a oprit explorările în adâncuri şi alte operaţiuni pe şi sub apă, compania nu s-a oprit din făcut afaceri.

De atunci, au apărut noi informaţii despre submarinul TItan, construcţia precară a acestuia, modul de lucru al companiei (faptul că a nesocotit expertiza unor specialişti care susţineau că submersibilul nu este suficient de sigur), precum şi despre CEO-ul său, Stockton Rush.

De 5 ani îşi caută un cumpărător

Cea mai recentă ştire este că un submarin deţinut de OceanGate, numit Antipodes, este de vânzare. Preţul său de aproximativ 723.000 de euro. Aşa-numitul vehicul pentru adâncimi se află pe piaţă de circa cinci ani, dar nimeni nu pare interesat să-l cumpere.

După recenta implozie a Titanului, brokerul care caută un cumpărător pentru Antipodes crede că vânzarea lui Antipodes este puţin probabilă, în lumina celor mai recente evenimente.

Dezvoltat în 1996, submarinul are puţin peste patru metri lungime şi a fost construit iniţial pentru Perry Submarines, deţinut atunci de OceanGate.

Mai târziu, submarinul a fost folosit de mai multe companii. Spre deosebire de Titan, Antipodes poate atinge o adâncime maximă de 304 metri.