Oltchim va începe negocierile cu Petrom pentru preluarea Petrochemicals

Combinatul chimic Oltchim şi Petrom vor începe, la 5 septembrie, negocierile pentru preluarea de către combinat a companiei Petrochemicals Argeş, firmă înfiinţată de Petrom pentru transferul activităţilor de petrochimie de la rafinăria Arpechim Piteşti, a anunţat, joi, compania din Râmnicu-Vâlcea.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Oltchim va începe negocierile cu Petrom pentru preluarea Petrochemicals

Oltchim va începe negocierile cu Petrom pentru preluarea Petrochemicals

Producătorul de îngrăşăminte chimice urmează să depună oferta de preluare a rafinăriei din Piteşti până la 3 octombrie.

Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că firma ar putea investi aproximativ 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea şi mărirea capacităţii instalaţiei de piroliză de la Petrochemicals Argeş.

În urma anunţului, titlurile Oltchim au fost suspendate, joi dimineaţă, de la tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti.

"Am făcut cereri şi aşteptăm oferte pentru lucrări de retehnologizare a instalaţiei de piroliză, precum şi mărirea capacităţii de la 200.000 de tone la 300.000 de tone etilenă anual. Valoarea estimată a lucrărilor va fi de 100 de milioane de euro, bani pe care intenţionăm să-i obţinem din împrumuturi", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Roibu.

Reprezentantul Oltchim nu a precizat valoarea estimată a Petrochemicals Argeş şi nici suma care va fi oferită.

"Preţul de achiziţie a diviziei de petrochimie şi investiţiile pentru retehnologizarea instalaţiei de piroliză vor fi cu siguranţă mai mici decât achiziţia unei pirolize noi, de aceeaşi capacitate", a explicat Roibu.

Compania a anunţat, joi, că, în conformitate cu cele stabilite de către acţionarul majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, preluarea diviziei de petrochimie a rafinăriei Arpechim, se va efectua printr-o tranzacţie de vânzare-cumpărare, şi nu prin schimb de acţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici