- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.11.2013, 12:46)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Olteanu, BNR: Legislaţia privind insolvenţa nu se poate aplica băncilor. Este nevoie de un mecanism UE
Legislaţia privind insolvenţa companiilor nu se va putea aplica şi falimentelor bancare, un domeniu care trebuie gestionat diferit, printr-un mecanism comun european, potrivit viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.
Urmărește
134 afișări
Olteanu, BNR: Legislaţia privind insolvenţa nu se poate aplica băncilor. Este nevoie de un mecanism UE (Imagine: Publimedia)
"În ceea ce priveşte rezoluţia bancară, două lucruri sunt importante: orice am învăţat, orice am practicat şi aplicat în realitate nu mai sunt valabile astăzi. Când discutam cu colegii despre viitorul Cod al Insolvenţei, despre capitolul falimentelor bancare, spuneam că probabil acesta nu se va mai aplica. Eu personal, cel puţin, nu simt că o să vedem falimente normale şi legea normală nu se va aplica asupra falimentelor băncilor în viitor, pentru că sistemul care prinde formă în urma crizei ne-a arătat că externalităţile negative sunt atât de copleşitoare încât rezoluţia bancară trebuie gestionată diferit", a declarat Olteanu la un seminar organizat de banca centrală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo 0-0. Tricolorii au nevoie de un punct pentru a termina pe primul loc
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
-
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
El a arătat că toate băncile centrale din statele europene au fost provocate să lucreze la înfiinţarea unui nou mecanism de rezoluţie bancară.
"Cu toţii am muncit foarte mult pentru a proiecta noul cadru european de rezoluţie bancară, un cadru temporar. Cel puţin în directiva rezoluţiei bancare eu spun de tranziţie pentru că ne aşteptăm cu toţii să fie aplicat un nou mecanism de rezoluţie valabil în toată Europa. Se crede că mecanismul este necesar, noi credem în acest mecanism la BNR şi credem că uniunea bancară este un pas evident şi necesar, dar şi că un mecanism comun de rezoluţie este parte integrantă a acestei uniuni bancare şi el trebuie implementat şi convenit de cât mai multe ţări UE", a spus Olteanu.
Viceguvernatorul a precizat că se referă la statele care nu fac parte din uniunea monetară, întrucât restul nu mai au libertatea de a alege să nu aplice mecanismul.
El a menţionat totodată că există mai multe nivele de reglementări, respectiv cele naţionale, directiva rezoluţiei bancare, pe care băncile centrale speră s-o implementeze cât mai curând, precum şi participarea acestora la procesul proiectării unui mecanism integrat.
"Totul se întâmplă în paralel, în simultan şi în momente în care am putea fi forţaţi să implementăm acest mecanism, nu doar să-l discutăm. Sunt vremuri relativ grele în care tu trebuie să proiectezi legi fără să le încerci, legi scrise în weekend şi implementate imediat, tot în weekend", a conchis Olteanu.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană, la o zi după înmormântare: 'Nu trebuie să ne fie frică de moarte'
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe