- Home
- Economic
- VIENA, (19.08.2013, 11:41)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMV a preluat de la Statoil active de 2,6 miliarde de dolari în Marea Nordului
Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a preluat de la gigantul norvegian Statoil active de 2,65 miliarde de dolari în Marea Nordului, reprezentând participaţii minoritare la mai multe câmpuri petrolifere şi gazeifere.
Urmărește
169 afișări
OMV a preluat de la Statoil active de 2,6 miliarde de dolari în Marea Nordului (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)
Astfel, OMV a achiziţionat participaţii de 19% la exploatarea Gullfaks şi 24% la câmpl Gudrun, în largul ţărmului Norvegian. Totodată, compania austriacă a preluat 30% din câmpul Rosebank şi 5,877% din proiectul Schiehallion, localizate în vestul Insulelor Shetland.
Grupul austriac a ajuns la o participaţie de 50% la Rosebank şi 11,76% la Schiehallion.
Acordul cu Statoil cuprinde de asemenea opţiuni de a investi în 11 licenţe de explorare, se arată într-un comunicat transmis luni de OMV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea, tranzacţia include un parteneriat pe cercetare şi dezvoltare între cele două companii, pentru a dezvolta tehnologii de explorare a petrolului şi gazelor din câmpuri ajunse la maturitate.
"Tranzacţia va sprijini strategia OMV şi va reprezenta un factor cheie în atingerea ţintelor stabilite pentru anul 2016. Acordul confirmă focusarea OMV spre creşterea activităţilor în domeniul de explorare şi producţie. Preluăm poziţii semnificative în proiecte cheie din Marea Nordului, o regiune de creştere, iar capitalul de dezvoltare va fi finanţat în mare măsură din fluxul de numerar operaţional generat de activele care deja produc. Preţul de achiziţie reprezintă o reinvestire a fondurilor generate din vânzări de active şi reducerea capitalului de lucru de la diviziile downstream în ultimele 18 luni", a declarat în comunicat directorul general al OMV, Gerhad Roiss.
Finanţarea va fi asigurată şi din linii de credit existente, se mai arată în comunicat.
În plus, acordul cu Statoil va aduce OMV sporuri de know how şi va extinde baza de active de exploatare ale grupului pe termen lung, a adăugat Roiss.
Achiziţia va creşte rezervele dovedite şi probabile ale OMV cu aproximativ 320 milioane barili echivalent petrol, de la un nivel actual de 1,7 miliarde barili echivalent petrol.
Producţia va creşte până anul viitor cu 40.000 barili pe zi, fiind vizată o majorare cu 58.000 barili pe zi până în 2016. În prima jumătate a acestui an, OMV a înregistrat o producţie de 299.000 barili echivalent petrol pe zi.
Finalizarea tranzacţiei este programată pentru finalul acestui an, cele două companii aşteptând aprobări din partea autorităţilor norvegiene şi britanice.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe