- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMV Petrom vrea să se asocieze cu alte companii pentru explorarea şi producţia de petrol şi gaze
OMV Petrom (SNP) vrea să se implice în noi parteneriate, în principal în activităţi de explorare şi producţie de petrol şi gaze on-shore, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Johann Plininger, responsabil cu sectorul de explorare şi producţie din companie.
OMV Petrom vrea să se asocieze cu alte companii pentru explorarea şi producţia de petrol şi gaze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Vechimea câmpurilor exploatate de Petrom este de 40-50 de ani, faţă de o medie de 30 de ani la nivel mondial, de aceea compania vrea să redezvolte 6-8 zăcăminte, operaţiune care durează 3-5 ani, şi să modernizeze instalaţiile din 3-5 zăcăminte majore", a afirmat Pleininger.
De asemenea, compania vrea să maximizeze exploatarea ţiţeiului produs în România şi să aducă rafinăria Petrobrazi pe profit până în 2015, a afirmat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, prezentă la conferinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Totodată, rafinăria Petrobrazi ar urma să proceseze integral ţiţei produs în România.
Modernizarea rafinăriei Petrobrazi, pentru care OMV Petrom va aloca 750 milioane euro, va fi realizată până în 2013, a continuat Gheorghe. În cadrul acestui proces, pierderile energetice ale rafinăriei urmează să fie reduse la 10%, de la nivelul de 14% în 2004.
De asemenea, Petrom va creşte ponderea motorinei şi a carburanţilor pentru aviaţie la circa 45% din totalul produselor rafinate la Petrobrazi, de la 30% în 2004, şi va reduce producţia de păcură de la 15% la 7%.
Potrivit unui raport al OMV Petrom din aprilie, producţia totală de ţiţei şi gaze naturale este estimată în acest an la 63,238 milioane barili echivalent petrol (bep), în scădere cu 4,1% comparativ cu 66 millioane bep în 2009.
Astfel, producţia de ţiţei va ajunge în 2010 la 29,658 milioane barili, cu 6% mai redusă faţă de 31,5 milioane barili în anul anterior, iar cea de gaze la 5,135 miliarde metri cubi de gaze naturale, în scădere cu 2,5%.
OMV Petrom este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, care deţine 51,01% din acţiuni.
Statul român are, prin Ministerul Economiei, 20,64% din titluri, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 20,1% din capital.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO