El i-a spus prim-ministrului landului Bavaria, Gunther Beckstein, în discuţia avută la Munchen, că este îngrijorat de evoluţia legislaţiei europene în domeniul protecţiei mediului, care ar putea afecta activitatea industrială din mai multe ţări prin introducerea unor reguli foarte severe.
"Trebuie ca industriei să i se dea posibilitatea să supravieţuiască. Reglementările pe care le promovăm nu trebuie să ducă la transferul capacităţilor industriale în zone unde nu există reglementări de mediu", a spus Tăriceanu.
El a arătat că prin încercarea de rezolvare a problemelor de mediu din industrie ar putea fi create noi probleme, de natură socială, urmare a închiderii unor firme şi pierderii locurilor de muncă.
Protecţia mediului va reprezenta unul dintre principalele subiecte ale Consiliului UE din vara acestui an, când este posibil să fie introduse noi reglementări pentru prevenirea încălzirii globale.
Tăriceanu a prezentat primului-ministru din Bavaria date privind evoluţia economiei româneşti după aderarea ţării la UE şi acţiunile pentru îndeplinirea angajamentelor asumate faţă de Comisia Europeană în ceea ce priveşte combaterea corupţiei.
Premierul Bavariei a remarcat nivelul ridicat de creştere economică înregistrat în România şi a mulţumit autorităţilor române pentru "atitudinea faţă de minoritatea germană".
Bavaria este pe primul loc între landurile germane în ceea ce priveşte volumul schimburilor comerciale cu România.
Germania este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României, cu un volum total al schimburilor comerciale de 9,9 miliarde euro, şi a treia ţară în ceea ce priveşte capitalul investit.
În România erau înregistrate, anul trecut, aproape 16.000 de societăţi cu capital german.
Premierul Tăriceanu se află, joi, în vizită la Munchen.