Operaţiune discretă: România a acordat licenţă de explorare pentru o mină de magneziu companiei Verde Magnesium, în spatele căreia se află un grup american care vrea să investească 1 miliard de dolari

Europa va relua exploatarea minieră a magneziului pentru prima dată în mai mult de un deceniu, în timp ce UE încearcă să îşi reducă dependenţa de importurile chinezeşti de materii prime esenţiale, scrie FT.

Urmărește
3534 afișări
Imaginea articolului Operaţiune discretă: România a acordat licenţă de explorare pentru o mină de magneziu companiei Verde Magnesium, în spatele căreia se află un grup american care vrea să investească 1 miliard de dolari

România, membră a UE, a acordat vineri o concesiune minieră companiei Verde Magnesium, o societate cu sediul la Bucureşti, susţinută de fondul de investiţii american de capital privat Amerocap, printre care este şi un fost ministru al Energiei în preşedinţia Bush 2001-2005, Abraham Spencer.

Verde Magnesium intenţionează să investească 1 miliard de dolari într-o mină de magneziu dezafectată din apropierea oraşului Oradea şi să construiască instalaţii de prelucrare care să utilizeze energie regenerabilă şi să recicleze aluminiul, potrivit ZF.

Mai mult de 90% din magneziul din blocul comunitar - esenţial pentru fabricarea aliajelor uşoare de aluminiu utilizate în automobile şi ambalaje - este importat din China.

În 2022, industria europeană a aluminiului a fost grav perturbată atunci când producţia chineză s-a oprit temporar din cauza preţurilor ridicate la energie, declanşând avertismente privind închiderea de fabrici în bloc.

Bernd Martens, preşedinte al Verde Magnesium şi fost director Audi, a declarat pentru Financial Times că mina şi uzina din România ar ajuta Bruxelles-ul să îşi îndeplinească obiectivul de a obţine o mai mare independenţă pentru metale vitale necesare pentru tranziţia ecologică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici