- Home
- Economic
- BEIJING/TOULOUSE, (11.06.2012, 15:54)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Operatorii aerieni europeni ar putea avea pierderi de 1,1 miliarde de dolari în 2012. Cu cât a fost revizuită estimarea iniţială
Pierderile operatorilor aerieni europeni ar putea atinge 1,1 miliarde de dolari în acest an, a anunţat, luni, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), revizuind estimarea iniţială, privind un rezultat negativ de 600 de milioane de dolari, ca urmare a crizei.
Urmărește
163 afișări
IATA: Operatorii aerieni europeni ar putea avea pierderi de 1,1 miliarde de dolari în acest an (Imagine: AFP / MediafaxFoto)
Criza datoriilor din Europa ar putea afecta şi profitul de 3 miliarde de dolari estimat la nivel global în acest an, a avertizat IATA, organizaţie care reprezintă majoritatea liniilor aeriene internaţionale, potrivit Bloomberg.
"Dacă ajunge criza la un nivel critic, nu ştim la ce să ne aşteptăm. Va avea un impact puternic asupra economiei mondiale şi uriaş asupra operatorilor aerieni", a declarat şeful IATA, Tony Tyler.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Profitul de 3 miliarde de dolari estimat la nivel global este mai mic decât cel de 7,9 miliarde de dolari de anul trecut, întrucât recesiunea din Marea Britanie, Spania şi alte state europene limitează cererea şi efectul benefic al preţuruilor mai reduse la combustibil.
Deutsche Lufthansa, Air France-KLM şi International Consolidated Airlines Group, cei mai mari operatori aerieni de curse regulate din Europa, au anunţat plnuri de reducere de personal sau restructurare a operaţiunilor, ca urmare a pierderilor din primul trimestru.
"Intrarea Europei în recesiune nu este, evident, binevenită. Există un efect de contagiune pentru operatorii din Asia prin informaţiile privind incertitudinile politice şi încetinirea economică din alte regiuni", a declarat şeful Asociaţiei Operatorilor Aerieni din Asia - Pacific, Andrew Herdman.
IATA a revizuit estimarea de profit pentru regiunea Asia-Pacific de la 2,3 miliarde de dolari, cât anticipa în martie, la 2 miliarde de dolari. De asemenea, încetinirea creşterii economice din China şi India descurajează călătoriile. Anul trecut, companiile aeriene din regiune au avut un profit de 4,9 miliarde de dolari.
Asociaţia a îmbunătăţit prognoza de profit pentru operatorii din America de Nord de la 900 milioane de dolari la 1,4 miliarde de dolari şi de la 100 de milioane de dolari la 400 de milioane de dolari pentru cei din America Latină.
În Orientul Mijlociu, IATA a revizuit prognoza de profit de la 500 de milioane de euro la 400 de milioane de euro, în mare măsură din cauza impactului crizei din Europa.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe