- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.11.2011, 13:02)
- Adrian Dumitrache ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Operatorii telecom vor introduce în contracte, din ianuarie, indicatori de calitate pentru Internet
Operatorii telecom trebuie să includă în contractele încheiate cu utilizatorii finali, până la 20 ianuarie 2012, un set de indicatori de calitate pentru serviciul de acces la Internet, a declarat, marţi, preşedintele autorităţii de reglementare din domeniu ANCOM, Cătălin Marinescu.
Urmărește
427 afișări
Operatorii telecom vor introduce în contracte, din ianuarie, indicatori de calitate pentru Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"De asemenea, până la 1 ianuarie 2012, furnizorii au obligaţia de a publica pe propria pagină web o procedură privind măsurarea parametrilor de calitate. În ultimul trimestru al anului 2012, ANCOM va implementa proiectul «Aplicaţie online de măsurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet». Pentru a verifica respectarea acestor obligaţii, ANCOM va desfăşura o amplă campanie de monitorizare în trimestrele II şi III ale anului viitor", a spus Marinescu, prezent la un eveniment organizat de Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El a adăugat că, în a doua jumătate a anului 2012, ANCOM îşi propune să definească o serie de parametri de calitate privind retransmisia serviciilor de programe TV, aplicabili în relaţia cu utilizatorii finali, şi să monitorizeze îndeplinirea de către furnizori a obligaţiei de a-şi informa corect utilizatorii cu privire la serviciile de comunicaţii pe care le furnizează.
Marinescu a spus că un punct important al planului de acţiuni al ANCOM pentru 2012 este proiectul de lege privind infrastructura reţelelor de comunicaţii, aflat în prezent la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor pentru avizare.
"Proiectul de lege stabileşte în sarcina ANCOM o serie de atribuţii precum inventarierea reţelelor şi infrastructurii asociate, crearea şi punerea la dispoziţia publicului pe pagina de Internet a unei baze de date care să mapeze elementele de infrastructură de pe teritoriul României şi să includă condiţiile de acces pe proprietatea publică. În plus, instituţia trebuie să elaboreze un contract-standard de acces pe proprietatea privată, să controleze şi să monitorizeze obligaţiile ce revin instituţiilor publice prin prisma noilor prevederi legale", a mai spus şeful ANCOM.
El a adăugat că un proiect pilot privind inventarierea reţelelor şi infrastructurii asociate va fi lansat în judeţul Braşov.
Referitor la evoluţia pieţei serviciilor de retransmisie a programelor TV, Marinescu a spus că, în primele şase luni, datele preliminare arată o stagnare atât în privinţa numărului total de abonaţi, cât şi ca penetrare.
"Defalcat, s-a înregistrat o scădere a serviciilor de retransmisie prin satelit (DTH) şi o creştere a numărului de abonaţi prin cablu. Mai multe informaţii vor fi cuprinse în raportul final de date statistice privind piaţa de comunicaţii din România, care va fi publicat la începutul lunii decembrie", a încheiat Marinescu.
Prezent la eveniment, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a afirmat că speră ca proiectul de lege privind infrastructura reţelelor de comunicaţii să fie adoptat în cel mult două luni.
"Acest proiect de act normativ este foarte important pentru industria de profil. De asemenea, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind trecerea la televiziunea digitală va fi prezentat în Parlament în cel mai scurt timp, documentul fiind în curs de avizare la Ministerul Finanţelor Publice", a spus Vreme.
El a adăugat că, în 2012, va fi semnat contractul de finanţare din fonduri europene a reţelei de acces în bandă largă la Internet în zonele neacoperite de operatori, proiect în valoare de 84 milioane de euro pe o perioadă de 24 de luni.
Anterior, Vreme a declarat că semnarea contractului de finanţare va avea loc în această lună.
Alocarea de către Uniunea Europeană a celor 84 milioane de euro a fost obţinută de România în urma adoptării, în 2009, a Strategiei naţionale de broadband, care urmăreşte ca toată populaţia ţării să aiba acces la servicii de internet în bandă largă până în 2013.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe