- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Oricare dintre voi ar putea fi un preşedinte mai bun, dar de pe margine nu se poate
Fiecare dintre voi sunteţi măsuraţi, analizaţi, evaluaţi şi cuantificaţi în fiecare zi. Fie că sunteţi antreprenori, oameni de afaceri, directori, CEO, CFO, proprietari sau angajaţi. Toată lumea vă evaluează începând de la clienţi, până la şefi.
Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Oricare dintre voi ar putea fi un preşedinte mai bun, dar de pe margine nu se poate
Aveţi norme, taskuri, deadline-uri, o lungă listă cu “To do”, care nu se mai termină niciodată. Iar în fiecare zi o luaţi de la capăt.
Când vorbiţi cu angajaţii, când mergeţi la bancă, la un creditor sau furnizor, pentru afacerea sau jobul vostru în care investiţi cel mai mult timp, energie sau bani, puneţi pe masă cifre concrete, un buget, un business plan, alături de o poveste în care spuneţi că, dacă veţi reuşi, îi veţi plăti pe toţi.
Urmează apoi operarea de zi cu zi în care comparaţi cifrele, evaluaţi vânzările şi vedeţi dacă sunteţi sau nu în buget sau dacă businessul merge conform planului. Indiferent cine sunteţi şi ce poziţie ocupaţi, trăiţi cu această teroare zi de zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
-
Klaus Iohannis: Următoarele alegeri vor avea mai multă transparenţă, lecţiile au fost învăţate
-
Iohannis: România a avut o problemă enormă şi a făcut faţă
Întrebarea este de ce voi, la rândul vostru, nu îi evaluaţi la fel pe cei care odată, la patru sau cinci ani, vă promit ceva şi vă cer votul. De ce nu-i analizaţi, măsuraţi şi evaluaţi la fel? De ce avem aceeaşi clasă politică, aceleaşi personaje, aceeaşi urmaşi, de la o generaţie la alta şi nu îi daţi afară?
Problema nu este la ei, ci la voi. Avem ceea ce avem, ceea ce urâţi, ceea ce dispreţuiţi, ceea ce credeţi că nu vă reprezintă, din cauza voastră, nu a lor. Pentru că nu le cereţi socoteală, pentru că nu îi validaţi, pentru că îi lăsaţi să se aleagă singuri, avem rezultatul pe care îl criticaţi.
Când vă rupeţi maşina într-o groapă, când boala vă aduce cu forţa într-un spital, când criticaţi sistemul de învăţământ care produce corigenţi, când plătiţi dublu ca să traversaţi munţii pentru că nu s-a făcut nicio autostradă, când îi admiraţi în sinea voastră că s-au descurcat pe cei care lucrează cu statul pe preţuri duble sau triple când voi trebuie să le reduceţi, gândiţi-vă că toate aceste lucruri se întâmplă din vina voastră şi, mai mult decât atât, voi sunteţi cei care le plătiţi facturile.
Cei care au pe mână puterea politică şi administrativă, preşedinte, guvern, primari, miniştri sau instituţii publice, lucrează cu banii voştri, strânşi din taxele şi impozitele pe care le plătiţi voi. Ei nu vin cu bani de acasă, ci dimpotrivă.
Ei cheltuiesc banii voştri aşa cum vor ei pentru că îi lăsaţi.
În 2005, când s-a redus impozitul pe venit la 16%, v-aţi bucurat, v-au rămas bani mai mulţi în buzunar, dar nu v-aţi pus problema ce fac ei, cei care conduc statul, cu banii pe care i-au obţinut în plus din creşterea economică. Peste noapte, numărul de angajaţi la stat a crescut, preţurile la bunurile şi serviciile achiziţionate s-au umflat, au apărut proiecte de investiţii halucinante – panseluţe, ceasuri de aur, săli de sport la ţară, terenuri de fotbal în pantă, etc., iar banii voştri au dispărut.
În 2010, când vi s-au luat banii prin creşterea TVA sau tăierea salariilor (prima dată s-au tăiat salariile în sectorul privat) sau prin creşterea cursului valutar, nu v-aţi pus problema ce se întâmplă şi cum am ajuns aici. Obiectivul fiecăruia dintre voi era să reziste cum poate în faţa crizei şi să nu fie el cel care „să moară”. Din păcate, au murit peste 100.000 de firme şi 500.000 de locuri de muncă s-au distrus.
Cand a venit euroacciza, v-aţi uitat la preţ la benzinării, aţi înjurat, dar aţi plătit.
Când a venit taxa pe stâlp, aţi înghiţit şi asta pentru că erau afectate doar companiile mari. Dar ele au redus investiţiile, nu au mai făcut angajări şi v-a afectat şi pe voi.
După câteva luni, aţi simţit pe pielea voastră şi în vânzări că economia nu mai creşte.
V-aţi uitat la guvern cum se împrumută ieftin, dar nu aţi întrebat şi nu v-aţi răzvrăit când banii stăteau în cont şi nu mai intrau în economie. Pe voi v-a afectat acest lucru pentru că pe Guvern nu cred că îl interesează atâta timp cât ţintele macro erau îndeplinite.
Dacă lucrurile nu vor mai merge bine, dacă economia nu va mai merge înainte, iar Guvernul va avea nevoie de bani, oricând se pot majora taxele şi impozitele. Istoria ultimilor patru ani demonstrează acest lucru.
Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO