- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Opinie Sorin Pâslaru, ZF - Întrebarea nr.1: va rezista leul la al doilea val al crizei financiare?
"Grecia trebuie să scoată la suprafaţă economia subterană, nu are nici o şansă, altfel va ieşi din zona euro".
Sorin Pâslaru, redactor-şef al Ziarului Financiar
Iunie 2011, Chateau Suiduiraut, la 20 de km de Bordeaux. Liderii celei mai mari companii franceze de asigurări, AXA, cu active de 1.000 de miliarde de euro, sunt foarte convinşI că numai Grecia este vinovată pentru ceea ce i se întâmplă pe pieţe şi că acum trebuie să plătească. Companii precum AXA, giganţi financiari ai lumii, fac jocurile pe pieţele mondiale, la ele sunt banii lumii.
La masă mai sunt jurnalişti din Portugalia, din Franţa, din ţările baltice, din Ucraina, din Grecia şi din Elveţia. Cel mai dur la adresa Greciei este ziaristul elveţian. "Evaziune, corupţie, acolo nu ştie nici cine este proprietar pe imobile, nu există cărţi funciare. Iar Italia nu este departe".
Restul tac. Ce să facă periferia, sudul, decât să tacă şI să încaseze? Cei de la margine tot fac reforme. România cel puţin, de 20 de ani tot nu a terminat.
Diferenţa de venituri rămâne uriaşă, şI cu toate acestea aici, la periferie, au avut loc cele mai dure ajustări. Letonia, Ungaria, România, Ucraina au tăiat salariile, Grecia le taie acum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Ţările Baltice, Ucraina, Ungaria, România, Grecia, Portugalia, Irlanda - toate au trebuit să se împrumute de la FMI şi Uniunea Europeană cu zeci de miliarde şI chiar sute de miliarde de euro din 2008 încoace.
"Căutaţi vinovaţi, dar nu vă dorim să fiţi în aceeaşi situaţie", îndrăzneşte cineva. Francezii şI elveţienii se uită dar nu înţeleg ce spune unul din jurnaliştii de la periferie. De ce ar veni criza în cele mai bogate ţări ale lumii?
Citeşte continuarea opiniei lui Sorin Pâslaru pe www.zf.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO