Opt din zece directori generali din România estimează o creştere a numărului de salariaţi în următorii trei ani

Opt din zece directori generali (80%) din România estimează că vor avea mai mulţi salariaţi în următorii trei ani. Procentul este semnificativ peste nivelul din ţările Europei Centrale şi de Est, unde circa două treimi dintre respondenţi spun că se aşteaptă la creşteri de personal în acest interval de timp, conform datelor din raportul PwC CEO Survey România 2021.

Urmărește
333 afișări
Imaginea articolului Opt din zece directori generali din România estimează o creştere a numărului de salariaţi în următorii trei ani

Circa 30% dintre directorii generali din România susţin că numărul de angajaţi din organizaţiile lor a crescut în ultimele 12 luni, ponderea lor fiind mai mare decât cea de la nivel global de 24%.

„Păstrarea angajaţilor a fost o prioritate de la apariţia crizei sanitare pentru toate companiile. Chiar dacă unele sectoare au suferit pierderi mari şi au renunţat la o parte dintre angajaţi, alte domenii, cum ar fi livrările sau curieratul, au crescut şi au atras din forţa de muncă disponibilizată. Astfel s-a produs o redistribuire în economie şi vedem că numărul salariaţilor din România a rămas constant, în jur de 5,6 milioane de persoane.

Observăm această tendinţă în răspunsurile pe care directorii generali le-au oferit în sondajul nostru: 30% au redus numărul salariaţilor, în timp ce 30% au reuşit să îl suplimenteze, iar 40% l-au menţinut. Deşi mulţi rămân reticenţi în privinţa noilor angajări din cauza incertitudinii şi dificultă­ţilor pe care le-au întâmpinat în ultimul an şi jumătate, liderii de afaceri sunt încrezători în viitor“, a declarat Dinu Bumbăcea, country managing partner PwC România.

În ciuda crizei cauzate de pandemie, circa doi din cinci dintre directorii generali afir­mă că au reuşit să păstreze relativ cons­tant numărul de angajaţi în ultimele 12 luni. Aproape unu din trei (30%) dintre di­rectorii generali din România susţin că numărul de angajaţi din organizaţiile lor a crescut în ultimele 12 luni, ponderea lor fiind mai mare decât la nivel global (24%) şi regional (25%).

La polul opus, un procent apropiat (31%) dintre liderii de afaceri din ţara noastră declară că efectivul salariaţilor a scăzut în ultimul an. La nivel global 38% dintre respondenţi afirmă că au fost nevoiţi să renunţe la o parte dintre angajaţi.

Pentru următoarele 12 luni, 46% dintre directorii generali din România prevăd o creştere a numărului de angajaţi. Ponderea liderilor de companii care intenţionează să facă mai multe angajări într-un interval de 12 luni a coborât, astfel, la minimul ultimilor şapte ani, după ce urcase la 61% în 2017 şi se plafonase la 53% între 2018 şi 2020.

Disponibilitatea talentelor rămâne şi anul acesta în topul celor mai importante zece ameninţări de care directorii de companii sunt preocupaţi, atât la nivel global, cât şi în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România.  Circa jumătate dintre directorii generali din România planifică creşteri de două cifre procentual în investiţiile destinate transformării digitale.

În aceeaşi măsură, 39% dintre ei sunt interesaţi să asigure competenţele necesare angajaţilor şi să crească posibilitatea acestora de a se adapta la o realitate dinamică şi incertă. Un procent similar (37%) arată că vor creşte cu 10% sumele alocate pentru dezvoltarea talentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici