Oracle s-ar putea extinde în afara Bucureştiului pentru a-şi creşte afacerile din România

Oracle are în vedere să-şi extindă afacerile în afara Bucureştiului, întrucât va avea nevoie de mai mult spaţiu pentru birouri, intenţionând să continue investiţiile în România şi să-şi crească afacerile, a declarat marţi preşedintele companiei americane din domeniul IT, Safra Catz.

Urmărește
447 afișări
Imaginea articolului Oracle s-ar putea extinde în afara Bucureştiului pentru a-şi creşte afacerile din România

Oracle s-ar putea extinde în afara Bucureştiului pentru a-şi creşte afacerile din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Niciodată nu ne-am imaginat că vom atinge 3.000 de angajaţi în România, nu puteam să fim aşa optimişti. Aşa că am luat la început o clădire, apoi am mai luat încă una (...) Avem câteva sute de locuri disponibile care vor fi fără îndoială ocupate în termen de un an şi cel mai probabil vom avea nevoie de mai mult spaţiu", a afirmat Catz într-o conferinţă de presă organizată împreună cu Banca Transilvania.

Activităţile Oracle România au fost consolidate în acest an într-o singură clădire de birouri, în zona Floreasca, anterior compania funcţionând în mai multe sedii din aceeaşi arie.

"Încep să am în vedere extinderea chiar în afara Bucureştiului pentru a putea să creştem economia şi afacerile pe teritoriul României, deoarece întâlnim oameni grozavi în întreaga ţară şi suntem extrem de optimişti. Atunci când mă întorc la sediu aud mereu de la colegii mei că vor aduce mai multe locuri de muncă în România", precizat Catz.

Ea a spus că nu poate estima câte persoane vor mai fi angajate în România, însă a menţionat că Oracle are obiceiul "să depăşească aşteptările".

Întrebată ce s-a discutat la întâlnirile avute cu preşedintele ţării şi cu premierul, Catz a arătat că au vorbit despre România în general, despre "puţină politică şi geopolitică", dar şi că oficialii au fost interesaţi de continuarea angajamentelor şi investiţiilor Oracle în pe plan local, pe care le-a confirmat, precizând că vor rămâne "puternice".

Şeful statului a primit-o luni, la Cotroceni, pe Catz, care a venit cu tatăl ei, originar din Huşi.

"Am venit în România (cu Oracle - n.r.) acum nouă ani la invitaţia preşedintelui (Traian Băsescu - n.r.), am început cu 80 de oameni, acum ne apropiem de 3.000 de oameni. (...) Pentru că am avut aşa mare succes la început, fiecare manager, fiecare echipă a spus altui manager sau altei echipe că ar trebui să-şi aducă afacerile în România şi să creeze locuri de muncă pentru că românii sunt foarte bine educaţi şi rezolvă problemele pe care le întâmpină, chiar şi atunci când alţii s-ar opri", a afirmat preşedintele companiei IT americane.

Ea a menţionat că România nu reprezintă o piaţă unde Oracle să aibă doar locuri de muncă cu un nivel redus de pregătire şi că persoane care au început să lucreze în centrul local au ajuns directori în diverse regiuni la nivel global.

Totodată, Catz apreciază că afacerile companiei au crescut foarte mult în România în ultimii cinci-şapte ani şi se aşteaptă ca ritmul de creştere să continue în perioada următoare, precizând că este a doua mare piaţă din Europa unde firma activează, după Marea Britanie, unde este prezentă de 30 de ani.

"Când ai mii de locuri de muncă vorbeşti de sute de milioane de dolari cuantificaţi în salarii, aceasta este investiţia noastră. Credem că este o investiţie grozavă, că obţinem un randament foarte valoros şi suntem foarte hotărâţi să continuăm", a conchis preşedintele Oracle, care a precizat de la început că este însoţită de tatăl său şi întreaga familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici