Orange a început să vândă iPhone în România (Galerie Foto)

Orange România a început vineri comercializarea terminalelor iPhone şi estimează că va vinde până la finele anului câteva zeci de mii de unităţi, potrivit directorului general al operatorului de telefonie mobilă, Richard Moat.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Orange a început să vândă iPhone în România (Galerie Foto)

Orange a început să vândă iPhone în România (Imagine: Mediafax/AFP)

"Este o zi importantă pentru Orange România. iPhone este un terminal deosebit, captivant, cu numeroase capabilităţi multimedia şi sunt sigur că utilizatorii români vor fi interesaţi de oferta noastră. Credem că până la finele anului 2008 vânzările iPhone vor însuma câteva zeci de mii de unităţi", a declarat vineri Richard Moat.

GALERIE FOTO

Orange România a început, vineri, la ora 00:00, vânzarea terminalelor iPhone în şase magazine ale companiei situate în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca şi Braşov.

Compania este singurul operator care aduce oficial pe piaţa românească versiunea 3G a terminalului iPhone.

Preţurile unui terminal iPhone variază între 179 euro şi 489 de euro, în funcţie de model, de tipul de abonament utilizat şi de perioada contractuală a abonamentului.

În cadrul magazinului situat pe Calea Victoriei din Bucureşti, numărul celor înscrişi pe lista de achiziţie a unui terminal iPhone se apropia de 100 în jurul orei 01:00.

Orange România este cel mai mare operator local de telecomunicaţii mobile, cu 10,1 milioane de clienţi la finele lunii iunie 2008.

În primele şase luni ale anului, veniturile operatorului român au avansat cu 9%, la 628 milioane euro.

Lansat în iunie 2007 în Statele Unite, iPhone este un terminal care combină un telefon, un browser Web (aplicaţie software care permite accesarea paginilor web) şi un player audio şi video. La momentul lansării, un terminal era vândut la preţul de 500 de dolari sau 600 de dolari, în funcţie de memorie.

În cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2008, încheiat la 28 iunie 2008, Apple a vândut 717.000 terminale iPhone, faţă de 270.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primul week-end de la lansarea noului model iPhone, în iulie 2008, Apple a vândut un milion de unităţi în 21 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici