- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orange, Vodafone şi Cosmote vor putea furniza servicii 3G prin frecvenţele GSM
Orange România, Vodafone România şi Cosmote România vor putea să furnizeze prin benzile de frecvenţe radio 900 MHz şi 1.800 MHz, utilizate în prezent pentru comunicaţii GSM, şi servicii de generaţia a treia (3G) şi Internet mobil de mare viteză.
Orange, Vodafone şi Cosmote vor putea furniza servicii 3G prin frecvenţele GSM (Imagine: Mediafax Foto)
"Consiliul Consultativ al ANCOM a adoptat o decizie în acest sens şi, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, cei trei operatori vor putea să furnizeze servicii 3G prin reţelele GSM (2G). Decizia va avea ca efect o mai bună penetrare a serviciilor 3G în rândul utlizatorilor, cu impact asupra concurenţei şi, implicit, a tarifelor practicate", a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Cătălin Marinescu.
Licenţe 3G deţin operatorii Orange România, Vodafone România, Cosmote România şi RCS&RDS. Ultimul operator nu este prezent în zona serviciilor GSM/2G.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Decizia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) survine unei directive adoptate de Comisia Europeană în toamna anului 2009.
"Ţările membre UE sunt obligate să transpună în legislaţia naţională directivele CE în termen de şase luni de la adoptarea acestora. România s-a încadrat în acest termen", a spus Marinescu.
El a adăugat că ANCOM va realiza un studiu de impact al deciziei asupra pieţei locale de servicii 3G, care ar putea fi finalizat până în decembrie 2010.
"Studiul va avea la bază datele pe care operatorii le vor furniza şi, după analizarea acestora, vom adopta măsurile care se impun", a spus şeful ANCOM.
Licenţele 2G ale Orange România şi Vodafone România expiră în 2011, iar cea deţinută de Cosmote România în 2014.
Primele două companii au plătit 75 milioane de dolari pe fiecare licenţă 2G, în timp ce operatorul Cosmote a achitat, în două tranşe, suma de 53 milioane de dolari, potrivit datelor prezentate de Marinescu.
ANCOM este institutia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi urmăreşte respectarea acestora.
Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă pe piaţa locală depăşeşte 26 milioane de clienţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO