Oraşul din România care a apăsat pedala de acceleraţie în imobiliare: investiţii de peste 300 de milioane de euro în cartiere şi blocuri noi

Peste 150 de milioane de euro, fonduri private, au fost investite în municipiul Ploieşti şi zona metropolitană, în ultimii cinci ani, sumă avansată doar de primii trei dezvoltatori din zonă, ei alocând un buget record, de peste 160 de milioane de euro, pentru următorii trei ani, pentru cartiere şi clădiri noi.

Urmărește
11349 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România care a apăsat pedala de acceleraţie în imobiliare: investiţii de peste 300 de milioane de euro în cartiere şi blocuri noi

Oraşul din România care a apăsat pedala de acceleraţie în imobiliare: investiţii de peste 300 de milioane de euro în cartiere şi blocuri noi

O explicaţie pentru boom-ul imobiliar al Ploieştiului o reprezintă investiţiile publice masive în infrastructura utilitară şi de sănătate, anunţate de autorităţi. Judeţul Prahova beneficiază în acest an de un buget istoric, de aproximativ două miliarde de euro, o bună parte a lucrărilor fiind deja licitate sau aflându-se în procedura de licitaţie.

Investiţiile în infrastructura publică atrag forţă de muncă, motiv pentru care Prahova are una dintre cele mai reduse rate ale şomajului din ţară, de 2,44% în luna noiembrie 2023, conform Ministerului Muncii. Salarizarea şi oferta de joburi fac ca Ploieştiul să fie unul dintre puţinele oraşe din proximitatea Bucureştiului care atrage şi reţine forţă de muncă şi din alte regiuni ale ţării.

Agenţiile imobiliare estimează un deficit de 20.000 de locuinţe

Conform estimărilor agenţiilor imobiliare locale, piaţa imobiliară a Ploieştiului şi a zonei metropolitane a acestuia are în acest moment un deficit de aproximativ 20.000 de unităţi locative noi. Două zone ale oraşului sunt astăzi magnet pentru investitori: centrul, unde sunt dezvoltate primele două proiecte destinate zonei de cumpărători cu venituri peste medie, şi zona din nordul oraşului, una de expansiune a proiectelor destinate clasei mijlocii, cu venituri medii şi peste medie.

Străzi şi sensuri giratorii subterane în proiectul Grădinile MRS

”Faţă de anii anteriori, am observat la cumpărătorii noştri o atenţie mai mare pentru ceea ce primesc odată cu apartamentul cumpărat. E vorba despre facilităţile spaţiilor comune/comunitare. Pentru proiectul Grădinile MRS alocăm un buget record doar pentru infrastructura cartierului, 80% din acesta urmând a fi o adevărată grădină botanică, deoarece majoritatea locurilor de parcare, inclusiv două străzi şi sensuri giratorii, vor fi subterane. Acest lucru ne permite să creăm probabil cel mai verde cartier al oraşului, sub forma unui parc ce va fi străbătut de un râu artificial. Ca să vă faceţi o idee, doar proiectarea grădinilor, care este făcută de firma Aventus Design, Arhitecture Beşliu Arhitecture S.R.L., Servtop S.R.L., SF Landscape Design Arhitecture, ne costă 1.778.000 euro”, spune Dan Aldea, directorul executiv al MRS.

Pentru prima etapă, a cărei finalizare este estimată pentru finalul anului 2025, MRS a alocat un buget de 35 de milioane de euro, iar bugetul total pe care compania estimează că îl va investi în Ploieşti şi zona metropolitană în următorii trei ani este de 100 de milioane de euro.

Apartamente interconectate pe verticală la Edificia Das Imobiliare

Tot în zona de nord, Edificia Das Imobiliare construieşte ansambluri rezidenţiale mai mici, pentru cumpărători cu bugete peste medie. În ultimii trei ani, compania a construit blocuri şi case într-una dintre cele mai exclusiviste zone ale oraşului. Pentru următorii doi ani are în proiect construcţia a cel puţin alte două blocuri, în aceeaşi zonă. Dezvoltatorul le propune clienţilor soluţii arhitecturale inedite, cum ar fi apartamente interconectate pe verticală şi spaţii cu funcţionalităţi atent gândite, materiale şi accesorii premium.

”Chiar dacă preţurile nu sunt cele mai mici, vindem foarte uşor pentru că ne-am făcut un renume prin calitate şi seriozitate. Pentru următorii doi ani, avem deja vândut din fază de proiect unul dintre blocurile pe care le construim în apropierea Ploieşti Shopping City, iar pentru celelalte nu ne facem griji”, declară reprezentantul Edificia.

Pompe de căldură acţionate de panouri solare la Bucegi 12 Central Residence

În centrul Ploieştiului, în vecinătatea parcului Mihai Viteazul, parcul central al oraşului, două proiecte imobiliare unice se adresează celor cu bani. Dezvoltatorii vor să-şi convingă clienţii să cumpere oferindu-le o serie de facilităţi în premieră pe piaţa din Ploieşti.

Primul dintre ele este Bucegi12 Central Residence, un bloc care are la vânzare 98 de apartamente şi birouri premium şi care le propune viitorilor locatari o soluţie revoluţionară de încălzire: pompa de căldură acţionată de panouri solare.

”Acest sistem este creat special pentru noi de o firmă din Spania, care activează de 65 de ani în domeniul sistemelor de încălzire şi pionier în domeniul tehnologiei pompelor de căldură. Conform calculelor, estimăm că proprietarii vor plăti cu 30% mai puţin pentru energie prin comparaţie cu cei care folosesc surse convenţionale. Nu mai discutăm despre impactul redus asupra mediului pe care îl are acest sistem. Preţurile pe care le avem sunt mai mari decât ale majorităţii pieţei din motive foarte întemeiate. Proeictul Bucegi12 are două etaje de parcări subterane, trei lifturi, dintre care unul de marfă şi ne-am bucurat de atenţia cumpărătorilor încă din faza de proiect”, spune Aurel Amuza, proprietarul companiei Verytas, dezvoltatorul proiectului.

Blocul va fi dat în folosinţă la sfârşitul acestui an, iar valoarea finală a imobilului va depăşi 15 milioane de euro.

Apartamente ce se pot transforma în birouri printr-o apăsare de buton în Feruccio Tower

Cel mai nou proiect din centrul Ploieştiului este Feruccio Tower, un bloc de 11 etaje. Dezvoltatorul, Grupul Feruccio, tocmai a demarat o investiţie de 100 de milioane de euro într-o fabrică de profiluri din beton la Ariceştii Rahtivani şi este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de construcţii civile şi industriale din Prahova.

”Feruccio Tower este clădirea emblematică a Grupului nostru şi, cu siguranţă, va fi una dintre clădirile etalon ale centrului oraşului”, spune Aurelian Alexandru, CEO al Feruccio Group. „Pentru ridicarea lui ne folosim de experienţa acumulată prin construirea a nu mai puţin de 600 de unităţi locative noi în ultimii ani, doar în Ploieşti. Feruccio Tower va fi un turn de oţel şi sticlă, cu recepţie de cinci stele şi spaţii versatile la parter, cu trei niveluri destinate birourilor şi opt cu apartamente. Clienţii noştri îşi vor putea alege propriile materiale sau accesorii pentru decorarea şi dotarea apartamentelor, iar fiecare spaţiu va fi dotat cu sisteme smart living de ultimă generaţie. De exemplu, intenţionăm să le oferim posibilitatea ca, printr-o simplă apăsare de buton, să-şi poată transforma apartamentul în birou, prin introducerea unor sisteme mobile de pereţi şi mobilier. În afara investiţiilor în facilităţi de producţie, Grupul nostru a alocat un buget de 50 de milioane de euro pentru investiţii imobiliare în următorii trei ani în Ploieşti şi zona metropolitană”, mai spune Aurelian Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici