- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orban: Petrom refuză să vândă roviniete
Petrom are roviniete, pe care refuză însă să le comercializeze, pentru a forţa Ministerul Transporturilor (MT) să accepte majorarea comisionului care revine companiei din vânzarea acestora, de la 4% la 6%, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.
Orban: Petrom refuză să vândă roviniete
Orban a dispus efectuarea unui control în urma căruia a descoperit că Petrom deţine 823.000 de roviniete, pe care fie le ţine "sub tejghea", fie nu le distribuie staţiilor din teritoriu.
"În urma verificărilor am descoperit că Petrom are 823.000 de roviniete. În urma controlului am văzut următoarele situaţii: şefii de staţie ţin sub tejghea rovinietele; o altă situaţie este cea în care li s-a repartizat un stoc foarte mic; a treia situaţie este că, la nivel central, Petrom le spune şefilor de staţie câte roviniete să comande, iar acestea sunt insuficiente", a spus Orban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Ministrul Transporturilor a dat exemplu cazul benzinăriei Petrom din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, care are un stoc de 100 de roviniete, cu o valabilitate de o săptămână.
"Nu mi se pare normal ca o companie care desfăşoară afaceri pe teritoriul României să îşi bată joc de statul român şi de cetăţeni. Este o formă de a ne forţa mâna pentru majorarea comisionului, de la 4 la 6%, şi nu pot accepta", a spus Orban.
Contractul pentru vânzarea rovinietelor cu Petrom a fost încheiat atunci când ministru al Transporturilor era Radu Berceanu şi nu prevede sancţiuni, potrivit lui Orban.
"Petrom lezează interesele publice, pentru că o mare parte din veniturile CNADNR provin din vânzarea rovinietelor. Astfel, Petrom lezează interesul public de menţinere a calităţii drumurilor", a mai spus Orban.
Conform ministrului, controlul a fost iniţiat după ce mai mulţi şoferi s-au plâns, în urmă cu circa zece zile, că nu găsesc roviniete la Petrom.
Printre distribuitorii de roviniete se numără, alături de Petrom, alte companii petroliere - OMV, MOL, Rompetrol - , Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Poşta Română şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO