- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orban: Suntem în întârziere semnificativă în dezvoltarea infrastructurii rutiere
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că România se află într-o întârziere "semnificativă" în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere, lucru care poate afecta şi dezvoltarea economică a ţării.
Orban: Suntem în întârziere semnificativă în dezvoltarea infrastructurii rutiere (Imagine: Mediafax Foto)
"Cert este că suntem într-o întârziere semnificativă în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere, iar această întârziere poate să afecteze dezvoltarea economică", a afirmat ministrul Transporturilor, în discursul ţinut la un seminar pe teme de transport organizat la Sinaia.
Orban a adăugat că orice investitor, atunci când decide să facă investiţii într-o ţară, se interesează de fiscalitate, de stabilitatea politică şi legislativă şi studiază infrastructura de transport, întrucât costurile de transport fac parte din structura generală a costurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Ludovic Orban a mai spus că el a încercat să convingă mai multe companii să investească în judeţul Braşov, însă nu a fost "capabil" de acest lucru, întrucât reprezentanţii companiilor respective şi-au motivat decizia de a nu investi prin lipsa infrastructurii rutiere.
Ministrul Transporturilor a mai spus că printre "problemele reale" cu care se confruntă autorităţile în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere se numără: procedurile şi formalităţile "extrem de greoaie" în ceea ce priveşte punerea în practică a proiectelor, descărcarea arheologică în zonele în care se construiesc autostrăzi, procedurile lente de expropriere şi procedurile "extrem de dificile" de obţinere a autorizaţiilor, toate acestea generând întârzieri în construirea de drumuri şi autostrăzi.
Referindu-se la procedurile de expropriere, Orban a afirmat că cele mai mari dificultăţi întâmpinate de autorităţi sunt situaţiile în care trebuie expropriate terenuri care sunt revendicate, care fac obiectul unor litigii sau al unor moşteniri vacante, fiindcă autorităţile trebuie să aştepte până la soluţionarea problemelor legate de litigii, întrucât legea nu permite realizarea de investiţii pe astfel de terenuri.
Ministrul Transporturilor a mai spus că mai mulţi parlamentari au elaborat o iniţiativă legislativă menită să simplifice foarte mult procedurile pentru accelerarea construirii de autostrăzi, principala problemă soluţionată prin acest proiect de lege fiind cea a exproprierilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO