OTP Bank România reduce dobânzile la creditele în lei

OTP Bank România a redus, vineri, dobânzile la creditele în lei acordate pentru nevoi personale, împrumuturile ipotecare, auto şi pentru construcţii, după ce BNR a diminuat rata dobânzii de politică monetară de la 8% la 7,5%, la începutul lunii ianuarie.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului OTP Bank România reduce dobânzile la creditele în lei

OTP Bank România reduce dobânzile la creditele în lei (Imagine: Mediafax Foto)

"Decizia de micşorare a dobânzilor la creditele în RON este un fenomen firesc, preconizat încă din 2009. Relaxarea politicii monetare de către BNR va juca în continuare un rol considerabil pentru încurajarea acestei tendinţe de scădere a ratelor de dobândă", a declarat într-un comunicat directorul djunct de retail al OTP Bank România, Adrian Chichiţă.

Printre creditele care au înregistrat scăderi ale dobânzilor se numără creditul de nevoi personale cu ipotecă şi creditul ipotecar de achiziţii. Astfel, rata de dobândă anuală la creditele de nevoi personale cu ipotecă a scăzut la 12,86%, pentru cele cu comision lunar, în timp ce pentru cele acordate fără comision s-a redus la 15,86%.

Dobânda la creditul ipotecar de achiziţii cu comision lunar a scăzut la 11,86%, respectiv la 15,36%, în cazul celui fără comision lunar.

"Alte credite care au cunoscut micşorări ale ratelor anuale de dobândă sunt creditul ipotecar pentru construcţii, creditul auto, cât şi creditul de nevoie personale", se mai arată în comunicatul al băncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici