- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oxford Economics revine asupra estimărilor anterioare: Economia României va creşte în 2011
Oxford Economics anticipează că economia României va creşte "marginal" în acest an, cu 0,1%, revenind asupra estimărilor anterioare care presupuneau o contracţie de 1%, însă principalul factor de creştere, exporturile, reprezintă în acelaşi timp o vulnerabilitate.
Oxford Economics revine asupra estimărilor anterioare: Economia României va creşte în 2011 (Imagine: Shutterstock)
"Principalul factor de creştere continuă să fie exporturile (...) dar România rămane astfel vulnerabilă dacă cererea din UE scade", se arată într-o analiză a Oxford Economics.
De altfel, economia zonei euro are o dinamică în două viteze în această perioadă, cu performanţe solide în statele care au o situaţie mai bună, în timp ce ţările "de la periferie", cu datorii mari şi deficite bugetare ridicate, continuă să se confrunte cu o activitate economică slabă şi şomaj ridicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Totuşi, Germania şi Franţa, cele mai mari economii din zona euro, au înregistrat o încetinire a creşterii în ultimele două trimestre ale anului trecut, după cifre neaşteptat de bune în trimestrul al doilea.
Oxford Economics notează că, deşi creşterea economică va continua să fie slabă în România în acest an, consolidarea fiscală este de o importanţă fundamentală pentru a asigura o revenire de durată a economiei.
Astfel, instituţia anticipează o creştere economică de numai 0,1% în acest an în România, datorată în principal exporturilor (plus 7%) şi producţiei industriale (5,2%). FMI şi Guvernul anticipează în acelaşi timp o creştere reală a PIB de 1,5%.
Anul viitor arată însă mult mai bine pentru România în viziunea Oxford Economics, cu un avans de 4,8% al PIB, după revenirea consumului privat, investiţiilor şi a consumului public şi menţinerea performanţelor pozitive ale exporturilor şi industriei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36