- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) Are Sens Să Investeşti În Criptomonede?
(P) Are Sens Să Investeşti În Criptomonede?
Cântăreţi celebri, staruri din lumea sportului, actori cunoscuţi, CEO miliardari, şi consilieri financiari din toată lumea au împărtăşit cum au făcut cercetări, au cântărit alternativele, şi au investit în criptomonede. La fel ca milioane de alţi oameni, şi-au pus banii câştigaţi să lucreze în acest domeniu dinamic al investiţiilor cripto.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Are sens. Ştim cu toţii că preţurile cripto sunt volatile, însă dacă ne uităm peste tot în lume, investitorii care s-au concentrat pe angajamente pe termen lung s-au bucurat de randamente record.
O simplă comparaţie este suficientă să dovedească cele spuse
- Apple are acţiuni extraordinare cu un randament de 1.100% în ultimii 10 ani.
- Netflix chiar a depăşit acest număr cu un randament de 2,300%.
- Pentru aceeaşi perioadă investitorii Bitcoin s-au bucurat de un randament de 700,000%.
Nu există nici o garanţie că după ce cumperi criptomonede valoarea lor va creşte, dar după încheierea celor 10 ani la data de 28 iunie 2021, preţul Bitcoin crescuse cu o rată de creştere anuală compusă de 116,41% depăşind detaşat pe cea a aurului (1.82%), Nasdaq (17.77%), şi Standard & Poor500 (12,33%).
Experţii ne spun că cel mai bun moment pentru investiţiile în criptomonede a fost acum 10 ani. Al doilea cel mai bun moment? Chiar acum.
BAZELE INVESTIŢIILOR CRIPTO
Criptomoneda este un tip de bani virtuali care există doar pe internet. O cumperi şi o vinzi pe website-uri numite burse. Unele burse urmează un model de afaceri simplu, bazat doar pe tranzacţionare, unde utilizatorii trebuie să se educe singuri în bazele informaticii şi investiţiilor. Alte burse cum este cazul Kriptomat cu sediul în Estonia, se mândresc cu faptul că fac criptomonedele şi investiţiile cripto disponibile tuturor.
Lansat cu gândul la clienţii europeni, Kriptomat pune la dispoziţie instrucţiuni, fişiere de suport, şi informaţii despre investiţii în 23 de ţări Europene. Website-ul este licenţiat şi respectă reglementările ghidurilor financiare ale UE, şi este prima bursă cripto care a obţinut certificarea ISO 27001 pentru securitatea datelor.
Atunci când vorbesc de investiţii cripto, cei mai mulţi oameni se gândesc la Bitcoin. Este şi firesc. Bitcoin este prima şi cea mai utilizată criptomonedă din câte există. Însă mii de alte criptomonede s-au lansat de când Bitcoin a intrat prima dată pe scenă în 2009. Cele mai multe dintre ele sunt specializate să îndeplinească funcţii specifice. De exemplu, există criptomonede care sunt ajustate la nevoile dezvoltatorilor de jocuri sau creatorilor de aplicaţii de gestionare a finanţelor. Altele s-au lansat să devină puntea ce permite utilizatorilor şi aplicaţiilor să coopereze pe multiple electronice incompatibile.
Poţi să porneşti pe drumul investiţiilor cripto creând un cont pe o bursă online de criptomonede. Aceste website-uri furnizează preţurile curente de tranzacţionare pentru criptomonede şi îţi oferă şansa să cumperi şi să vinzi criptomonede.
Când îţi creezi un cont ai nevoie de ceva mai mult decât un nume de utilizator şi o parolă. Bursele care se respectă îţi vor cere să îţi dovedeşti identitatea oferind o copie a unui act de identitate şi legitim şi probabil şi alte documente. Aceste reglementări sunt cerute legal pe website-urile Europene care se conformează cu prevederile împotriva spălării de bani ale GDPR-ului EU. Verificarea identităţii durează zile sau chiar mai mult pe unele website-uri. Acest proces simplu durează doar câteva minute pe website-urile eficientizate cum este Kriptomat.
Apoi, va trebui să îţi alimenteze contul. Opţiunile pe care le ai la îndemână sunt cardurile de credit şi debit, transferurile bancare şi serviciile de transfer de monetar precum Neteller şi Skrill. Cardurile de credit şi debit sunt în general cele mai sigure şi mai uşor de folosit, însă o bursă cu un website bun îţi va oferi opţiuni multiple.
Nu exaspera cu monedele fizice. La burse, criptomonedele pe care le-ai cumpărat sunt transferate în adresa ta electronică pe reţeaua de blockchain care reprezintă fundaţia tehnică a monedei - un fel de registru care arată locaţia tuturor monedelor (în formă criptată). Poţi să optezi să îţi instalezi un software de portofel cripto care îţi permite să accesezi blockchain-ul, însă cei mai mulţi utilizatori preferă să folosească o bursă custodială cum este Kriptomat care le securizează criptomonedele şi se ocupă de tranzacţii complexe pe blockchain în numele lor.
GESTIONAREA PORTOFOLIULUI TĂU
Platforma ideală de investiţii în cripto este uşor de folosit dar oferă instrumente de investiţii puternice. Iată câteva opţiuni.
Funcţiile automate de tranzacţionare îţi permit să stabileşti limite de declanşare pentru cumpărarea şi vânzarea de criptomonede. De exemplu, poţi stabili o astfel de limită la cumpărare care înseamnă că tranzacţia va putea fi executată automat când criptomoneda vizată scade la preţul definit de tine. Sau poţi să-ţi vinzi automat criptomonedele când preţul creşte. Tranzacţionarea automată îţi permite să-ţi defineşti tranzacţiile din timp. Tranzacţiile tale vor fi executate chiar dacă eşti offline, dormi, sau eşti în vacanţă pe o insulă îndepărtată.
Cumpărările recurente la rândul lor îţi permit să-ţi construieşti portofoliul gradual cu investiţii programate – o strategie pe care consilierii de investiţii o numesc “medierea costului.” Ideea este că tu defineşti procesele pe care platforma bursieră să le facă în numele tău în fiecare săptămână şi în fiecare lună. Poţi face cumpărări mici folosind bani pe care altfel i-ai fi cheltuit nechibzuit. Experţii spun că acesta este un mod ideal de a pune bani deoparte pentru scopuri pe termen lung.
Alertele de preţ sunt o modalitate excelentă care te ajută să nu ratezi o oportunitate de investiţii. Pur şi simplu adaugă monede la lista ta de urmărire, iar platforma bursieră îţi va trimite notificări sau e-mailuri când are loc vreo modificare semnificativă de preţuri.
Unele burse oferă o şansă să câştigi venit pasiv mizând fonduri cripto sau prin stabilirea unui cont de economii purtător de dobândă. Conturile cripto în general permit investitorilor să câştige o dobândă mult mai bună decât ce ar putea primi de la banca locală.
Bineînţeles că vei dori taxe mici de tranzacţionare şi procesare rapidă. Website-ul ar trebui să fie uşor de utilizat cu un jargon minim şi cu resurse şi referinţe care să-ţi permită să îţi aprofundezi cunoştinţele în tehnologia cripto şi strategiile de investiţii.
Pentru exemple referitoare la toate aceste instrumente şi mai multe, intră pe Kriptomat.io.
DE CE NU ÎNCEPI CHIAR ASTĂZI?
De ani de zile guvernele şi băncile au considerat criptomonedele ca fiind un moft. Poate că şi-ar fi dorit să fie aşa – instituţiile guvernamentale şi financiare au făcut profituri substanţiale din monopolul lor pe tranzacţii, împrumuturi şi investiţii.
Acum când criptomonedele sunt aici să rămână, stabilimentul financiar se grăbeşte să ţină pasul. Guvernele reglementează Bitcoin. Unele iau în calcul lansarea de monede electronice reglementate la nivel naţional. Instituţiile financiare se grăbesc să integreze criptomonedele în ofertele lor de investiţii.
Cu platformele uşor- de – folosit cum este Kriptomat, nu mai ai nici un motiv să stai deoparte. Vei vedea că este mai uşor decât ţi-ai imaginat şi recompensele sunt mai mari. Studiază opţiunile, programează-ţi cumpărarea şi alătură-te revoluţiei cripto.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO