(P) Cum să îţi încălzeşti casa fără să fii nevoit să faci modificări sau lucrări de construcţie în casă
Temperatura şi atmosfera în casă sunt un aspect esenţial care ne influenţează confortul pe tot parcursul anului. În timpul iernii, ne putem afla în situaţia de a locui într-o casă în care nu există un sistem de încălzire preinstalat sau în care există probleme cu încălzirea centralizată. În aceste cazuri, dacă este necesară o soluţie directă, fără lucrări de construcţie sau o investiţie mare, există pe piaţă mai multe tipuri de sisteme de încălzire care pot fi o soluţie optimă.
(P) Cum să îţi încălzeşti casa fără să fii nevoit să faci modificări sau lucrări de construcţie în casă
Cum să încălziţi casa în mod economic?
Alegerea între un tip sau altul va depinde de nevoile noastre specifice, de climatul din zonă, de mărimea şi forma casei sau de izolaţie. Există multe soluţii adecvate şi valabile şi putem chiar să combinăm mai multe sisteme în aceeaşi casă. Ştiţi câte tipuri există şi cum diferă acestea? Mai jos analizăm principalele tehnologii cu ajutorul cărora vă puteţi proteja casa de frig.
Aer condiţionat cu pompă de căldură
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Ştiaţi că aparatele de aer condiţionat pot, de asemenea, să vă încălzească locuinţa? Acestea sunt dispozitive echipate cu o pompă de căldură care poate răci vara şi încălzi iarna, folosind acelaşi sistem, dar în sens invers. Aerul exterior transformă un fluid intern într-un lichid sau gaz, în funcţie de dacă dorim să răcim sau să încălzim. În prezent, aproape toate aparatele de aer condiţionat includ această opţiune. Deşi în urmă cu câţiva ani aceste unităţi nu funcţionau foarte bine în climatele reci, în special acolo unde există îngheţ, astăzi performanţele lor s-au îmbunătăţit considerabil. În plus, pompa de căldură este cel mai eficient sistem de încălzire disponibil. Consumul său este foarte mic şi veţi observa acest lucru în facturile dumneavoastră. Căutaţi echipamente de ultimă generaţie, care sunt pe cât de elegante, pe atât de silenţioase.
Radiator electric cu ulei
Un radiator electric cu ulei emite căldură printr-un fluid, un ulei termic intern care este încălzit de rezistenţe electrice ecranate. Acestea sunt foarte populare deoarece sunt convenabile şi uşor de transportat, nu necesită niciun fel de instalare şi sunt foarte simplu de utilizat. Marele lor avantaj este versatilitatea lor, deoarece datorită roţilor şi faptului că au nevoie doar de o priză electrică, pot fi amplasate în spaţiul de care avem nevoie. Un radiator electric cu ulei este complet silenţios, portabil, nu emite deşeuri şi cele mai multe dintre ele pot fi programate. Le ia ceva timp să se încălzească şi nu sunt potrivite pentru încăperi foarte mari, dar funcţionează bine ca suport sau ca resursă ocazională în climatele temperate. Odată oprite, aceste radiatoare electrice păstrează căldura pentru o perioadă destul de lungă de timp.
Radiator electric cu halogen
Alternativ, putem alege un radiator electric cu halogen, care nu conţine niciun lichid intern. Halogenul este un mineral cu calităţi termice excelente care este utilizat pe scară largă în industria electrică şi acţionează ca un izolator excelent. Aceste radiatoare nu consumă oxigen şi se încălzesc foarte repede. Designul lor este diferit prin faptul că încălzesc prin panoul care acoperă cea mai mare parte a corpului radiatorului, mai degrabă decât pe niveluri, ca radiatoarele cu ulei. Acestea asigură o bună difuzie a căldurii şi o eficienţă energetică îmbunătăţită, cu un raport preţ/performanţă excelent.
Convector electric cu ventilator
În esenţă, acestea funcţionează în acelaşi mod ca şi un încălzitor, conectându-se la reţeaua electrică şi încălzindu-se foarte repede. Dar un convector cu ventilator include şi o funcţie de ventilator, care distribuie căldura mai eficient şi mai uniform în întreaga încăpere. Ventilaţia este utilă şi în timpul verii, deoarece poate răci camera cu aer rece. Printre diferitele opţiuni, există modele foarte economice şi compacte: un convector electric este usor de transportat şi poate fi luat chiar şi într-o valiză. Sunt perfecte pentru a fi păstrate lângă pat, pe biroul de la muncă sau pentru camerele mici. Modelele mai tradiţionale, cum ar fi aparatele de aer condiţionat în stil ventilator cu funcţie de încălzire, sunt foarte practice pentru utilizarea pe tot parcursul anului. Şi să nu uităm de ultima generaţie de convector electric cu ventilator fără palete. Cu un design elegant şi o eficienţă energetică ridicată, acestea asigură o temperatură potrivită şi o suflare uniformă a aerului. Rezultatul: căldură imediată, aer proaspăt şi răcoare la alegere, atunci când aveţi nevoie cu un convector electric de mici dimensiuni.
Sobă pe gaz
Sobele sunt cel mai tradiţional sistem de încălzire electrică, cel pe care cu siguranţă l-am văzut cu toţii în casa bunicilor noştri. Tehnologia actuală este mai avansată şi are modele perfecţionate cu modele sigure, eficiente, adaptate diferitelor nevoi. Sobele electrice respectă vechiul stil al celor cu combustie. Cele electrice au nevoie de o priză electrică, sunt foarte eficiente, sigure şi nu poluează. Pe de altă parte, sobele cu halogen funcţionează cu bobine sau tuburi şi plăci reflectorizante, care proiectează căldura direct acolo unde sunt concentrate. Acestea sunt foarte curate şi sunt deosebit de utile în locurile cu curent de aer. Pe piaţă există şi sobe care sunt concepute pentru a fi utilizate în aer liber, pe terase, verande sau în grădini.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO