(P) Fincantieri şi SUA, un exemplu de clarviziune si succes
A face afaceri la nivel global înseamnă să ai echipe de management, infrastructură şi facilităţi pe toate pieţele. De aceea, de la Mediterană la Marea Nordului, din America până în Asia, Fincantieri – lider occidental în construcţia de nave – are o prezenţă directă şi operaţională şi este pregătit să răspundă solicitărilor pentru produse avansate şi mai sofisticate. Grupul italian are capacitatea de a-şi exporta şi a-şi aplica expertiza şi cultura în toată lumea, în cele 20 de şantiere pe care le are, pentru orice fel de produs sau serviciu. Graţie experienţei de 230 de ani în construcţia de nave, Fincantieri a dobândit reputaţie şi experienţă în toate domeniile, intrând pe pieţe noi şi construind poveşti de succes.
O companie investeşte în şantiere navale, din România, până în SUA
Una dintre poveştile de succes are ca pornire anul 2008. La acel moment, Fincantieri a decis să intre pe piaţa americană ca parte a strategiei de globalizare şi diversificare şi ca răspuns la dorinţa Marinei SUA de a adopta cele mai mai bune practici pentru şantierele sale. Compania italiană a achiziţionat Manitowoc Marine Group, astazi Fincantieri Marine Group (FMM), şi cele două şantiere din Wisconsin, pe Lacul Michigan (Marinette Marine şi Sturgeon Bay).
În 2009, Michigan - care până atunci fusese coloana vertebrală a producţiei in Statele Unite – era statul american cu cea mai mare rată a şomajului din ţară, din cauza recesiunii şi a prăbuşirii sectorului auto. În acea perioadă dificilă, investiţiile Fincantieri au însemnat o gură de oxigen mult aşteptată, pentru că grupul a investit în şantierele pe care le cumpărase, a recalificat forţa de muncă locală, construind o industrie locală şi contribuind la diversificarea economică. Compania a devenit, astfel, cel mai mare angajator din regiune. Rata şomajului în zona Marilor Lacuri – Michigan, a scăzut de la 14% la 4% în acea perioadă. Astăzi, Fincantieri Marine Group are aproximativ 2.100 de angajaţi direcţi şi peste 900 de subcontractori. A livrat 190 de nave şi ambarcaţiuni şi deţine 3 şantiere în Wisconsin. Aceste facilităţi sunt şantiere americane, cu angajaţi americani. Acest proces a presupus integrarea in sistemul local de instruire şi educaţie, prin includerea orelor de practică in programa unor licee şi colegii.(...)
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Citeşte continuarea pe monitorulapararii.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO