- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) Trend-uri în protecţia mâinilor
Mâinile noastre sunt al doilea cel mai util instrument pe care îl avem la îndemână şi disponibil oricând (cel mai util instrument fiind creierul nostru). Vă propunem în cele de mai jos să ne folosim creierul şi să examinăm împreună noile tendinţe şi tehnologii în protecţia mâinilor.
(P) Trend-uri în protecţia mâinilor
Inevitabil apare întrebarea: la ce se pot aştepta angajatorii şi lucrătorii deopotrivă de la echipamentele de protecţie pentru mâini în viitorul apropiat?
Cerinţele privind protecţia mâinilor la locul de muncă au suferit influenţe recente din partea unei serii de factori, printre care tendinţele industriale şi schimbările în forţa de muncă.
Lucrătorul modern este din ce în ce mai reticent faţă de modelele de mănuşi de protecţie voluminoase şi groase considerate cândva un standard în protecţia mâinilor. Acestea au început deja să fie înlocuite cu o varietate de produse specifice industriei care oferă protecţie mâinilor, menţinând sau îmbunătăţind în acelaşi timp productivitatea lucrătorilor.
Potrivirea, senzaţia la atingere şi confortul au devenit aproape la fel de importante ca şi protecţia în sine
Nu mai este suficient doar ca mănuşile de protecţie să-şi facă treaba şi să protejeze mâinile de substanţe chimice, materiale abrazive sau obiecte ascuţite. Mănusile de protecţie trebuie să ofere o potrivire foarte bună şi să permită mişcarea liberă a degetelor şi a încheieturii mâinii.
Eforturi tehnologice pentru o generaţie îmbunătăţită de mănuşi de protecţie
O mare parte din tehnologia de bază legată de protecţia chimică şi rezistenţa la tăiere nu s-a schimbat prea mult de ani de zile. Cu toate acestea, generaţia nouă de mănuşi de protecţie şi mănuşi de lucru sunt dovada că tehnicienii din industria protecţiei pentru mâini – îi putem aminti aici pe cei de la Portwest, designer, producător şi distribuitor de echipamente de protecţie - depun eforturi pentru a îmbunătăţi polimerul de bază şi caută soluţii pentru a îmbunătăţi senzaţia de moliciune, pentru a creşte confortul, pentru a reduce oboseala mâinilor şi pentru a spori rezistenţa chimică.
Producătorii de mănuşi de protecţie care vor să se alinieze cu noile cerinţe din domeniu, folosesc cercetarea şi dezvoltarea pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale locurilor de muncă. O atenţie deosebită este acordată modului în care materialele şi tehnicile de fabricaţie inspirate de nanotehnologie ar putea fi aplicate în industria mănuşilor de protecţie. Se investighează modul în care materialele sau un amestec de materiale nanotehnologice se vor comporta în următoarea generaţie de mănuşi de protecţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Studiile efectuate pe piaţa produselor destinate protecţiei mâinilor, arată că în ultimii ani, mănuşile fabricate cu fibre de înaltă performanţă - cum ar fi Kevlar şi Twaron, cunoscute pentru rezistenţa lor ridicată şi stabilitatea termică - au oferit niveluri fără precedent de protecţie împotriva unei game de pericole, inclusiv tăieturi şi abraziune. În plus, fibrele de înaltă performanţă pot fi combinate pentru a creşte performanţa unei mănuşi de protecţie: de exemplu, prin includerea fibrei de sticlă sau a sârmei într-un fir, pentru a creşte rezistenţa la tăiere.
În plus, fibrele de înaltă performanţă pot fi combinate pentru a creşte performanţa unei mănuşi de protecţie: de exemplu, prin includerea fibrei de sticlă sau a sârmei într-un fir, pentru a creşte rezistenţa la tăiere.
Un lucru este cert, viitorul oferă multe oportunităţi pentru industria mănuşilor de protecţie şi de lucru profesionale. Având în vedere că lucrătorul modern este mai vocal şi mai atent faţă de nevoile pentru protecţia mâinilor, trend-ul este ca cercetarea şi dezvoltarea să se bazeze pe o interacţiune sporită cu utilizatorii finali pentru a identifica nevoile specifice. Designul ergonomic va deveni din ce în ce mai important, la fel ca şi serviciile de testare independente, pentru a confirma nivelul de confort şi performanţa de protecţie a unei mănuşi specifice.
În aşteptarea noilor generaţii de mănuşi de protecţie, piaţa de profil abundă deja de o gamă variată de echipamente de protecţie pentru mâini. Sfatul nostru este să alegeţi un distribuitor cu vechime pe piaţă, precum cei de la SafetyOne - distribuitor Gold Portwest - care vă pune la dispoziţie o gamă variată de mănuşi de protecţie, atent selecţionate în 9 categorii, în funcţie de tipul protecţie oferite, pentru ca experienţa de achiziţie online să fie una uşoară şi rapidă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian