Păgubiţii FNI pot solicita retunarea cheltuielilor de judecată, de 1,8 mil.lei, direct de la ANI FNI

Păgubiţii FNI pot solicita retunarea banilor aferenţi cheltuielilor de judecată direct de la ANI FNI, după ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a efectuat în 26 martie plata aferentă acestor costuri, de 1,88 milioane de lei, către Asociaţia Naţională a Investitorilor FNI.

Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Păgubiţii FNI pot solicita retunarea cheltuielilor de judecată, de 1,8 mil.lei, direct de la ANI FNI

Păgubiţii FNI pot solicita retunarea cheltuielilor de judecată de la ANI FNI (Imagine: Mediafax Foto)

"AVAS informează păgubiţii FNI (Fondului Naţional de Investiţii) din Sentinţa Civilă nr. 13.723 / 2004 că a efectuat plata cheltuielilor de judecată, în sumă de 1.887.402,17 lei, către Asociaţia Naţională a Investitorilor FNI, în data de 26 martie", se arată într-un comunicat al Autorităţii.

Astfel, păgubiţii FNI din sentinţa menţionată pot solicita returnarea banilor aferenţi cheltuielilor de judecată direct de la Asociaţia Naţională a Investitorilor Fondului Naţional de Investiţii (ANI FNI).

AVAS va plăti, în 2008, o sumă estimată la 400 milioane lei către păgubiţii FNI, fiind posibil ca termenul în care toate despăgubirile vor fi plătite integral să depăşească data de 31 decembrie.

În contextul privatizării Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), AVAS a preluat calitatea de debitor a instituţiei în pretenţiile rezultând din contractul de fidejusiune sau cauţiune încheiat între CEC, Sov Invest şi FNI. Pe rolul instanţelor de judecată se află circa 300 de litigii în care AVAS are calitatea de pârât, iar instituţia a fost obligată să plătească pretenţiile investitorilor FNI.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a început să achite sumele către păgubiţii FNI la 18 octombrie 2007, plăţile efectuate depăşind suma de 5 milioane de lei.

AVAS a fost obligată de Tribunalul Bucureşti să plătească despăgubiri faţă de asociaţia ANI FNI, pentru cei 21.000 de membri ai organizaţiei.

Prejudiciul în cazul FNI a fost estimat la cel puţin 300 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici