PAID, pregătit financiar să despăgubească proprietarii asiguraţi afectaţi de inundaţii

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a anunţat luni, în contextul inundaţiilor recente din estul României, că este pregătit financiar să despăgubească proprietarii asiguraţi afectaţi, societatea având capacitatea de a gestiona daunele apărute, în orice moment.

Urmărește
851 afișări
Imaginea articolului PAID, pregătit financiar să despăgubească proprietarii asiguraţi afectaţi de inundaţii

PAID, pregătit financiar să despăgubească proprietarii asiguraţi afectaţi de inundaţii

„Prioritatea noastră absolută este să oferim sprijin rapid şi eficient. Încurajăm toţi proprietarii de locuinţe asiguraţi împotriva dezastrelor care au fost afectaţi de inundaţiile din ultimele zile să contacteze PAID sau asigurătorii de la care au achiziţionat poliţele. Avem un sistem digitalizat de gestionare a daunelor pentru a accelera procesul de despăgubire şi pentru a reduce povara birocratică pentru asiguraţii noştri. PAID rămâne dedicat protejării financiare a proprietarilor de locuinţe în faţa dezastrelor naturale. În aceste momente critice, reiterăm importanţa asigurării obligatorii a locuinţei ca instrument esenţial de rezilienţă financiară pentru comunităţi”, a explicat Nicoleta Radu, director general PAID, citat de Ziarul Financiar.

PAID reconfirmă că fondurile proprii sunt suficiente pentru a răspunde tuturor cererilor de despăgubire rezultate în urma acestor inundaţii.

Totodată, în cazul unui dezastru major, PAID beneficiază de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală şi de Est, în valoare de 1,3 miliarde de euro, pentru reconstrucţia locuinţelor asigurate în faţa celor trei riscuri de calamitate: cutremur, alunecări de teren şi inundaţii.

Asigurarea împotriva dezastrelor naturale este obligatorie pentru toate locuinţele, conform Legii 260/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Costul anual este de 130 de lei pentru clădirile construite din materiale durabile şi 50 de lei pentru locuinţele din chirpici sau paiantă. Suma maximă asigurată prin poliţa PAD este de 100.000 de lei pentru prima categorie de locuinţe, respectiv 50.000 de lei pentru cea de-a doua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici