PAID vrea o creştere de 10% a primelor, în acest an, după o campanie de informare

Societatea care emite asigurările obligatorii pentru locuinţe, PAID, vrea să aloce în acest an 1% din veniturile din 2014 pentru o campanie de informare a populaţiei, care va aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de poliţe, de la 1,5 milioane în decembrie 2014, potrivit companiei.

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului PAID vrea o creştere de 10% a primelor, în acest an, după o campanie de informare

PAID vrea o creştere de 10% a primelor, în acest an, după o campanie de informare

"În 2014, veniturile din subscrieri ale PAID au atins 143 milioane de lei şi vrem să alocăm pentru campania de informare a populaţiei cu privire la poliţa PAD o sumă reprezentând 1% din primele companiei. Derularea acestei campanii are aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de poliţe şi, implicit, la creşterea gradului de cuprindere în asigurare a locuinţelor la nivel naţional", a declarat directorul general al PAID, Nicoleta Neacşu.

PAID a încheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de poliţe, dublu faţă de 2013, dar în scădere de la un maxim de 1,57 milioane atins la începutul lunii septembrie, potrivit datelor disponibile pe pagina web a companiei.

Neacşu a afirmat că a propus autorităţii de ASF o serie de modificări ale legislaţiei care reglementează funcţionarea PAID, care, adoptate, vor ajuta la mai buna funcţionare a companiei.

"Spre exemplu, ne dorim să vindem direct poliţe PAD. Conform legislaţiei, PAID nu poate vinde direct poliţe PAD, ci doar prin brokeri. De asemenea, credem că lipsa interesului brokerilor faţă de poliţele PAD este datorat comisionului, unul mic de altfel. O soluţie ar fi majorarea preţului poliţelor PAD, care dacă ar fi pusă în aplicare, ar permite şi cumpărarea unei reasigurări mai bune a PAID. O altă propunere ar fi schimbarea modului de instrumentare a dosarelor de daună", a mai spus Neacşu.

PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009. Cei mai mari acţionari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama şi Gothaer România, fiecare cu 15%. Generali România are o participaţie de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România şi UNIQA România deţin câte 5,5% din acţiuni.

Primele poliţe emise de PAID, cunoscute şi sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.

În 2013, primele subscrise pentru asigurările obligatorii de locuinţe au crescut cu 149%, la 60,25 milioane de lei, de la 24,2 milioane de lei în urmă cu un an, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit legii, toţi proprietarii de locuinţe au obligaţia de a încheia poliţe PAD, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor) în limita sumei asigurate de 20.000 euro (poliţe tip A) sau 10.000 euro (poliţe tip B), în funcţie de structura constructivă a locuinţei asigurate.

Poliţele tip A acoperă daunele produse de inundaţii, alunecări de teren şi cutremur în limita a 20.000 de euro pentru locuinţe cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, caramidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic.

În cazul poliţelor tip B, suma asigurată se ridică la 10.000 euro şi se referă la locuinţele cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic.

Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele vor fi amendaţi de autorităţile locale cu până la 500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici