- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.08.2017, 13:56)
- Dan Straut
Paradox. Creşteri record ale traficului aerian pe marile aeroporturi din România, în timp ce Tarom va încheia anul 2017 cu pierderi de peste 40 milioane lei. Compania aeriană de stat bugetează investiţii de aproape 268 mil. lei
Tarom va încheia anul 2017 cu un rezultat brut negativ de 41,2 milioane lei, având însă investiţii programate de 267,7 milioane de lei, reiese din proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, pe acest an, postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.
Urmărește
1042 afișări
Tarom va încheia anul 2017 cu pierderi de peste 40 milioane lei. Compania aeriană de stat bugetează investiţii de aproape 268 mil. lei
Veniturile prorgamate pentru Tarom în 2017 sunt de 1,32 miliarde de lei, cea mai mare parte fiind încasate din exploatare, dar cheltuielile vor însuma 1,36 miliarde de lei, rezultând astfel pierderi de 41,2 milioane de lei. Asta în condiţiile în care cheltuielile pentru investiţii vor însuma 267,7 milioane de lei.
Cheltuielile de exploatare sunt, la Tarom, de 1,29 miliarde de lei, cele mai mari fiind cu pentru bunuri şi servicii (920,4 milioane de lei) şi pentru personal (220,9 milioane de lei).
Compania dispune şi de creanţe restante (sume de încasat) în valoare de 2,9 milioane de lei, mai reiese din documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Tarom are în medie 1.970 de angajaţi şi preconizează creşterea efectivului la 2.067 de persoane, iar cheltuielile de natură salarială (salarii plus bonusuri) însumează 140 de milioane de lei.
Pentru a obţine venituri de 1.000 de lei, Tarom cheltuieşte 1.031 de lei, se mai arată în proiectul bugetului pe 2017 al companiei.
Ministerul Transporturilor aşteaptă eventualele propuneri sau observaţii faţă de acest proiect de buget al Tarom până la data de 7 august 2017.
Tarom a finalizat cu pierderi de 10 milioane de euro anul 2016, mai mari cu 74% faţă de 2015 şi cu afaceri în scădere
Tarom a finalizat anul trecut cu pierderi de circa 47 mil. lei (10,5 mil. euro), faţă de nivelul de 27 mil. lei (6 mil. euro) înregistrat anul anterior, potrivit zf.ro.
Transportatorul de stat trebuia să iasă de pe pierderi, aşa cum arăta planul de management aprobat de consiliul de administraţie în martie 2013. Un obiectiv asumat era ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit, dar şi să îşi crească anual numărul de pasageri cu 100.000 şi să ajungă la 2,6 milioane în 2016, ceea ce nu s-a întâmplat.
Aducerea de manageri privaţi a însemnat, aşa cum arată rezultatele, doar majorarea salariilor directorilor la zeci de mii de euro pe lună, businessul Tarom fiind în picaj din 2009. Actualul şef al Tarom primeşte o remuneraţie lunară netă de 5.400 de euro, arată datele de pe site-ul companiei, scrie zf.ro
Anul trecut, Tarom a transportat doar 2,41 milioane de pasageri. „Piaţa aeriană este în creştere, costul cu cherosenul a fost la un nivel acceptabil anul trecut, doar sub un management incapabil să gestioneze, un management ineficient, o companie aeriană înregistrează pierderi într-o perioadă de creştere. Cu o strategie eficientă este imposibil să nu faci profit“, a spus un expert local din aviaţie, care nu a dorit să apară cu numele, celor de la Ziarul Financiar.
Aproape 6 milioane de pasageri au tranzitat în 2017 aeroporturile din Bucureşti. Traficul aerian atinge un nivel record/ Tendinţa generală la nivel european, devansată
5,92 milioane de pasageri şi 61.800 de aterizări şi decolări au fost înregistrate în primele şase luni din 2017 pe Aeroportul Henri Coandă şi pe Aeroportul Băneasa, anunţa luni CNAB.
5,91 milioane de pasageri şi 55.700 de mişcări de aeronave s-au raportat numai pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti.
Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din Bucureşti în primul semestru din 2017 a înregistrat o creştere de 20,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele depăşirii pragului de 12 milioane de pasageri în anul 2017, potrivit Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.
CNAB susţine că evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european.
Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele şase luni ale anului 2017, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Creştere record a traficului aerian s-a înregistrat şi pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj
Numărul pasagerilor de la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a crescut, în primele şase luni ale anului, cu peste 60%. O creştere semnificativă s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte traficul de marfă şi numărul de mişcări aeronave.
Astfel, în primele şase luni ale acestui an, pe aeroportul clujean s-a înregistrat un număr de 1.230.357 de pasageri, cu 63% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când traficul de pasageri a fost de 735.517 persoane.
În primul semestru din acest an, pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" au aterizat sau au decolat 12.302 aeronave, cu 51% mai mult faţă de perioada de referinţă.
În ceea ce priveşte transportul de marfă s-a constatat o creştere de 52%, cantitatea de marfă transportată pe şi de pe aeroportul clujean în primele şase luni din acest an fiind de 1.547,363 de tone, comparativ cu cele 1.015,118 de tone din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Totodată, luna iunie a acestui an a fost marcată de un record atât în ceea ce priveşte traficul lunar de pasageri, cât şi traficul înregistrat pe parcursul unei zile calendaristice. Astfel, fluxul lunar de pasageri a fost de 253.877 de persoane iar în data de 26 iunie a.c. cifra record a numărului de pasageri înregistraţi într-o singură zi a ajuns la 10.189.
Creştere de peste 200 % a numărului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Oradea
Numărul pasagerilor Aeroportului Internaţional Oradea a crescut, în primele şapte luni ale acestui an, cu peste 200% faţă de perioada similară a anului trecut.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Aeroportul Internaţional Oradea, acesta a înregistrat, în iulie, un trafic de 15.030 pasageri, în creştere cu 20,80% faţă de iunie, când a avut 12.442 de pasageri.
De asemenea, Aeroportul Internaţional Oradea a înregistrat o creştere a numărului de pasageri de 328,60%faţă de iulie anul trecut.
Comparativ cu primele şapte luni ale anului precedent, rata de creştere este de 208,66 % a numărului de pasageri (70.542 pasageri în ianuarie-iulie 2017, faţă de 22.854 pasageri în aceeaşi perioadă a anului 2016) .
"Creşterea se reflectă şi în numărul de mişcări de aeronave înregistrate în perioada ianuarie - iulie 2017 pe Aeroportul Internaţional Oradea, acestea ajungând la 1.460, faţă de aceeaşi perioadă a anul 2016, când au fost efectuate 1.051 mişcări. Creşterea traficului de pasageri continuă trendul ascendent înregistrat pe aeroport încă de la începutul anului 2017", arată Aeroportul Internaţional Oradea.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe