Parc de aventură în complexul turistic de la Orăştie. Ce dotări va avea centrul de agrement de 6 milioane de euro

Fraţii Cristescu construiesc la Orăştie, în cadrul complexului Arsenal Park, un centru de agrement, în care vor investi şase milioane euro şi care va include, printre altele, un parc de aventură cu traseu de căţărat în copaci, spa, patinoar sintetic şi turn pentru sporturi extreme.

Urmărește
12405 afișări
Imaginea articolului Parc de aventură în complexul turistic de la Orăştie. Ce dotări va avea centrul de agrement de 6 milioane de euro

Parc de aventură în complexul turistic de la Orăştie. Ce dotări va avea centrul de agrement de 6 milioane de euro (Imagine: www.arsenalpark.ro)

"Complexul turistic cu profil militar Arsenal Park din Orăştie va beneficia de o investiţie de peste 6 milioane de euro în construirea unui parc de aventură (traseu de căţărare în copaci) cu şase trasee de diferite dificultăţi, pentru copii şi pentru adulţi, formate din peste 70 de platforme şi dispozitive amplasate la o înălţime de până la 25 de metri, 9 kilometri de piste de biciclete şi plimbare asfaltate şi un turn pentru sporturi extreme, cu o înălţime de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungă tiroliană din ţară (600 de metri) şi pe care va funcţiona un dispozitiv de bungee-jumping", a declarat Marius Cristescu, proprietarul complexului Arsenal Park.

Vor mai fi construite un loc de joacă pentru copii, un patinoar sintetic, un skate parc din beton, cu suprafaţa de 1.500 de metri pătraţi, un centru de agrement de călărie, un centru spa şi o sală multifuncţională.

Lucrările de construcţie au început la sfârşitul lunii iunie şi se vor încheia în august anul viitor.

Proiectul este co-finanţat prin REGIO - Programul Operaţional Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contribuţia beneficiarului (40%), în bază contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Pe termen lung avem în vedere extinderea capacităţii de cazare până la 400 de locuri şi executarea unui foraj de apă termală pentru alimentarea spa-ului şi pentru încălzirea întregului complex", a mai spus Marius Cristescu preşedintele Bega Grup, care deţine Arsenal Park.

Anul trecut 35.000 de turişti s-au cazat la Arsenal Park şi alţi 40.000 l-au vizitat. În 2014, Arsenal Park are cu 17% mai mulţi clienţi (vizitatori şi turişti cazaţi) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

Aproximativ 15% dintre clienţii Arsenal Park au fost turişti străini, în principal din Ungaria, Serbia, Croaţia, Germania, Danemarca şi Statele Unite ale Americii.

Teritoriul Arsenal Park are o puternică încărcătură militară. Între anii 1936 şi 1938, regele Carol al II-lea a dispus darea în folosinţa armatei a unui spaţiu de 88 de hectare pentru desfăsurarea a diverse experimente în domeniul materialului explozibil şi al muniţiei. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica ajunsese, din punct de vedere al cantităţii, al doilea producător de muniţie din Europa. În perioada comunistă se spunea că este cel mai bine păzit loc din România, raportul fiind de un soldat la fiecare trei muncitori.

După Revoluţie, fabrica a intrat în declin, societatea hunedoreană fiind scoasă la vânzare în anul 2003. A fost achizitonată de societatea timişoreană Timco, membră a Bega Grup, iar buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile şi apartamente pentru turişti.

Complexul de vacanţă include 200 de locuri de cazare, de la paturi amplasate pe afeturi de tun sau în TAB-uri, la camere simple sau apartamente în vile. Arsenal Park se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea oraşului Orăştie. Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.

"Acesta este cel mai mare muzeu de tehnică militară din România deschis publicului", spune Cristescu.

În complex se practică diverse activităţi, printre care instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze şi cu infraroşu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă şi cu înot contracurent, o cameră de relaxare şi camere pentru masaj şi tratamente corporale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici