Parlamentul Ungariei a acordat avizul preliminar pentru majorarea TVA şi reducerea pensiilor

Parlamentul Ungariei a acordat luni aprobarea preliminară pentru mai multe amendamente la legea taxelor şi cea a pensiilor, printre care se numără majorarea TVA la 25% începând cu luna iulie, de la 20% în prezent, şi reducerea pensiilor, necesare pentru a ţine sub control deficitul bugetar în 2009.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Ungariei a acordat avizul preliminar pentru majorarea TVA şi reducerea pensiilor

Parlamentul Ungariei a acordat avizul preliminar pentru majorarea TVA şi reducerea pensiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Dezbaterea finală pe aceste amendamente va avea loc în luna mai.

Votul de luni era considerat un prim test pentru noul cabinet socialist minoritar, care a preluat puterea în luna aprilie.

Noul guvern, condus de premierul Gordon Bajnai, a anunţat că va reduce cheltuielile publice cu circa 400 miliarde forinţi (1,84 miliarde de dolari) în acest an, pentru a readuce sub control dezechilibrele bugetare şi a ajuta relansarea economică în contextul celei mai severe recesiuni a Ungariei din ultimele două decenii.

Bajnai, care nu face parte el însuşi dintr-o formaţiune politică, a afirmat că va rămâne în funcţia de prim-ministru atâta timp cât socialiştii, majoritari în Parlament, nu se vor opune şi nu vor încerca să modifice propunerile economice pe care le va înainta.

Guvernul Ungariei anticipează o contractare economică de 5,5-6% în acest an, iar Comisia Europeană (CE) a estimat, în Prognoza Economică de Primăvară prezentată luni, că Produsul Intern Brut al Ungariei va scădea în 2009 cu 6,3%.

Ungaria a apelat, în octombrie, la un pachet de finanţare externă multilaterală coordonat de FMI, în valoare totală de 25,1 miliarde de dolari, pentru a evita colapsul financiar.

Guvernul a planificat reducerea cheltuielilor publice şi anul viitor, cu alte 900 miliarde forinţi (4,14 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici