- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.02.2019, 13:07)
- Catalina Iordache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parteneriat România-Republica Moldova. Ce pot vizita turiştii pe „Ruta voievodului Ştefan cel Mare”
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a lansat, joi, la deschiderea Târgului de Turism, ”Ruta voievodului Ştefan cel Mare”, printr-un parteneriat cu Republica Moldova, care include obiective turistice şi culturale din ambele ţări.
Urmărește
1020 afișări
Parteneriat România-Republica Moldova. Ce pot vizita turiştii pe „Ruta voievodului Ştefan cel Mare”
„Am semnat acum două luni de zile un acord de parteneriat cu Republica Moldova, sectorul turismului. Am încercat să facem o rută comună, ruta voievodului Ştefan cel Mare. Am reuşit acest lucru şi iată că astăzi să am ocazia să lansez această rută comună”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, joi, la Târgul de Turism.
Reprezentantul Guvernului Republicii Moldova, Rodica Verbeniuc, director general al Agenţiei de Investiţii din Republica Moldova, a declaratcă ruta ”uneşte România şi Republica Moldova printr-un traseu istoric”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
„Astăzi, suntem aici cu o iniţiativă foarte frumoasă care a prins contur anul trecut, prin lansarea conceptuală a primei rute transfrontaliere care uneşte România şi Republica Moldova într-un traseu istoric, care va oferi o lecţie de istorie şi spitirualitate pentru toţi cetăţenii din România şi Republica Moldova. Această rută este destinată tuturor cetăţenilor vorbitori de limba română care vor dori să descopere acest patrimoniu lăsat moştenire de marele voievod pe teritoriul Moldovei, Basarabiei şi Bucovinei. Pentru turiştii stăini ruta România-Moldova Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi atractivă prin diversitate, oferind un spaţiu cultural istoric român, dar prin două state diferite. Ruta include circa 24 de obiective sitorice pe teritoriul României şi circa 10 obiective în Republica Moldova”, a spus Rodica Verbeniuc.
De asemenea, Bogdan Trif a anunţat că Delfinariul din Constanţa va fi extins şi că, începând cu acest an, România va mări publicitatea în mediul extern, inclusiv la televiziuni.
„Am reuşit pe investiţii să avem un buget cu 600% mai mare ( la Ministerul Turismului - n.r.) la investiţii. Aş vrea să menţionez faptul că deja avem un proiect depus, şi acesta se referă la extinderea Delfinariului Constanţa. De anul viitor, cu siguranţă Delfinariul o să arate mai bine. Am reuşit să realizez împreună cu echipa de la Ministerul Turismului un proiect de OUG care urmează să fie puflicat în Monitorul Oficial, care reglementează bugetul multianual pe investiţii în turism. (..) Proiectul tehnic care urmează să fie făcut de către Autoritatea Publică Locală o să fie subvenţionat tot de către Ministerul Turismului. Am reuşit să dublăm şi sumele pentru promovare. România este deficitară pe promovare, în special pe promovarea externă. De anul acesta o să intrăm şi pe pieţele externe cu promovarea atât în mediul online, cât şi pe reţelele de televiziune. Cred că este necesar acest lucru coroborat cu faptul că o să deschidem birourile de promovare externă. Avem deja legislaţia, avem buget”, a declarat, joi, ministrul Turismului.
Târgul de Turism al României a ajuns la ediţia a 41-a şi se desfăşoară în perioada 21-24 februarie la Romexpo. Reuneşte 330 de mari companii şi expune oferte avantajoase pentru cei pasionaţi de acest sector. Anul acesta, şi-au anunţat participarea oficială şi alte ţări străine, printre care: Bulgaria, Chile, Congo, Moldova, Palestina şi Portugalia, informează organizatorii.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe