Patria Credit a luat un împrumut de 7 milioane euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est

Patria Credit IFN a contractat un împrumut de şapte milioane euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est, pentru creditarea microîntreprinderilor din zonele rurale, un segment foarte puţin acoperit de servicii bancare.

Urmărește
28 afișări

Fondul va furniza o parte din împrumut în monedă locală, ceea ce va permite societăţii Patria Credit să răspundă cererii în creştere pentru finanţarea în lei pe termen mediu.

"Această investiţie este în concordanţă cu strategia Fondului de a acorda sprijin instituţiilor bine administrate care au un angajament de a ajuta microîntreprinderile. Extinzând şi aprofundând serviciile financiare din România către o zonă cu nevoi ridicate, investiţia va permite accesul la creditarea a mai mult de 1.700 de microîntreprinderi şi întreprinderi mici din zonele rurale", a declarat, într-un comunicat, Klaus Glaubitt, preşedintele consiliului de administratie al Fondului European pentru Europa de Sud-Est.

Acesta este al doilea împrumut acordat de Fond către Patria Credit, primul credit fiind acordat în 2006 şi având o valoare de două milioane de euro.

Până în prezent, Fondul a furnizat 100 de milioane de euro sectorului financiar din România pentru creditarea întreprinderilor mici şi foarte mici. Mai mult, pentru a ajuta la extinderea creditării microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici, Fondul a acordat aproximativ 500.000 euro sub formă de asistenţă tehnică pentru instituţiile româneşti partenere.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est a fost lansat la 15 decembrie 2005 prin asocierea a patru programe multi-sponsor administrate de KfW Entwicklungsbank (Banca Germană de Dezvoltare), ca parte a primei iniţiative de parteneriat public-privat pentru finanţarea dezvoltării.

La sfârşitul anului 2010, Patria Credit deservea peste 10.000 clienţi printr-o reţea de 16 unităţi în oraşe mari şi 21 de unităţi în zone rurale. Valoarea totală a activelor companiei era la finele anului trecut de 40 milioane de euro. Acţionarii principali ai companiei sunt fondurile Romanian American Enterprise Fund (RAEF) şi Balkan Accession Fund (BAF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici