- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronatele au înţeles diferit poziţia FMI privind deficitul bugetar
Patronatele au înţeles diferit poziţia FMI privind deficitul bugetar din 2011, preşedintele UGIR-1903, Ioan Corâci, declarând că Guvernul şi BNR ar putea negocia un deficit mai mare, în timp ce reprezentantul ACPR, Dan Matei Agathon, a afirmat că FMI a spus că nu negociază ţinta.
Patronatele au înţeles diferit poziţia FMI privind deficitul bugetar (Imagine: Mediafax Foto)
"Am discutat despre reducerea deficitului bugetar şi aici s-a pus problema sustenabilităţii unui deficit mai mare de către Guvernul României (...) Singura chestie a fost că nu văd (cei de la FMI - n.r.) cum va fi susţinut, finanţat, un deficit mai mare, dar părerea mea sinceră este că am făcut un pas înainte şi am deschis o discuţie care va continua în mod clar", a declarat vineri Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, după întâlnirea patronatelor cu delegaţia FMI.
El a adăugat că speră ca Guvernul şi Banca Naţională a României să obţină o ţintă mai mare de deficit bugetar pentru 2011, faţă de 4,4% stabilită în acordul cu FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
De altfel, creşterea deficitului bugetar cu până la două puncte procentuale a fost singura propunere a UGIR-1903 la întâlnire.
Pe de altă parte, Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), a declarat după discuţiile cu FMI că reprezentanţii instituţiei au transmis că ţinta de deficit nu este negociabilă.
"Ne-au spus că ţinta de deficit pentru 2011 va rămâne 4,4%, chiar mai mult că este nenegociabilă", a spus Agathon.
Reprezentanţii patronatelor din România au declarat, înainte de întâlnirea cu FMI că vor propune delegaţiei instituţiei internaţionale reducerea cotei unice la 10%, a CAS la 41%, TVA la produsele agricole de 5% şi o ţintă de deficit bugetar pentru 2011 mai mare de 4,4%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO