- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronatele cer TVA de 9% la toate produsele alimentare
Patronatele din industria alimentară solicită Guvernului să reducă la 9% taxa pe valoarea adăugată la la toate produsele alimentare, nu doar la pâine, aşa cum s-a discutat în mediile guvernamentale în ultimele zile, pe motiv că seceta afectează întregul sector agroalimentar.
Patronatele cer TVA de 9% la toate produsele alimentare
"Remarcând mobilizarea Ministerului Agriculturii şi a Guvernului pentru contracararea efectelor secetei, observăm că reducerea TVA prinde tot mai mult contur, din păcate ea fiind rezervată doar pâinii. Fără a contesta justeţea şi urgenţa măsurii, amintim că Asociaţia Română a Cărnii (ARC) şi Federaţia Romalimenta au cerut de mult scăderea TVA la alimente, pentru că românii nu mănâncă numai pâine", se arată într-un comunicat al ARC transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Federaţia Romalimenta nu susţine reducerea TVA doar la pâine, pentru că nu se reuşeşte astfel îmbunătăţirea hranei populaţiei şi nici atenuarea efectelor secetei asupra producătorilor români. Întregul sector agroalimentar suferă din cauza secetei şi de aceea măsurile de sprijin, inclusiv reducerea TVA, trebuie să se adreseze tuturor categoriilor de alimente, afirmă sursa citată.
Potrivit ARC, aproape toate ţările europene, cu excepţia Bulgariei şi Danemarcei, au TVA mai mic pentru produsele alimentare, iar România ar trebui să urmeze acest model.
Din cauza secetei, producţia internă redusă din sectorul agroalimentar va duce la creşterea importurilor, ceea ce va reprezenta o "lovitură suplimentară" pentru producătorii locali, se mai spune în comunicat.
Un alt efect al reducerii TVA la alimente ar fi şi restrângerea economiei subterane, potrivit reprezentanţilor patronatelor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO