- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronatele din industria textilă solicită înfiinţarea unui grup de gestiune a crizei
Patronatele din industria textilă solicită înfiinţarea unui grup de gestiune a crizei format din preşedinte, premier, reprezentanţi din toate sectoarele din industrie şi ai BNR, pentru asumarea unui program de măsuri anticriză care să fie discutat de două ori pe lună.
Patronatele din industria textilă solicită înfiinţarea unui grup de gestiune a crizei (Imagine: Mediafax Foto)
Reprezentanţii Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei (FEPAIUS) vor să se întâlnească, în cursul lunii decembrie, cu reprezentanţii Guvernului şi preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta lista de propuneri necesare susţinerii industriei textile.
Pe lista propunerilor FEPAIUS se află achiziţionarea bunurilor de larg consum pentru instituţiile statului numai de la producătorii români, excluzându-se intermediarii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
"Noi am propus, chiar înaintea preşedintelui Traian Băsescu, mai exact în urmă cu cinci ani, să se promoveze mai mult produsele autohtone, însă am fost refuzaţi pe motiv că ar fi în contradicţie cu normele europene. Ne dorim să fie schimbată actuala legislaţie a chiziţiilor publice, care exclude participarea la licitaţii a IMM-urilor din România", a afirmat Maria Grappini, preşedintele FEPAIUS.
Federaţia cere şi îngheţarea preţurilor la utilităţi, rambursarea TVA, plata concediilor medicale de Casa de Sănătate, şi nu de angajator, modificarea Codului Muncii privind procedura de concediere colectivă, înfiinţarea unei bănci de investiţii cu capital românesc pentru susţinerea investiţiilor din industrie şi sprijinirea IMM-urile prin fonduri de risc sau de sprijin.
De asemenea, reprezentanţii federaţiei solicită elimarea taxelor pentru mediu şi exonerarea angajatorului de plata sumelor pentru persoanele cu handicap, reclamând că nu se cunoaşte cu exactitatea destinaţia acestor sume.
"În cazul taxei pentru mediu, plătim de două ori, o dată la bugetul centralizat, iar a doua oară ceea ce investim noi pentru îndeplinirea condiţiilor de mediu. În ceea ce priveşte cea de-a doua taxă, propunem să fie introdusă obligativitatea angajării persoanelor cu handicap, nu plata la bugetul centralizat", a afirmat Grappini.
Ea a mai spus că va propune plata impozitului pe profit anual, astfel încăt să nu se mai întocmească bilanţ de două ori pe an.
Citeşte şi:
Patronat: Peste 40.000 angajaţi din industria textilă riscă să fie disponibilizaţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului